Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (13): Takımdaşların kavgaları

Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun açılış haftasında, yeşil sahalarda görmek istemediğimiz anlar yaşandı. Maçın 61. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldırdı. Yaşanan olayların ardından Marcao kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Bu olay gündemde en üst sırada yer alırken, futbol izleyicilerinin aklına da geçmişte yaşanan benzer olayları getirdi. Sizler için geçmişte yaşanan ve kameralara yansıyan en unutulmaz beş takım içi kavgayı derledik.

5) Lee Bowyer-Kieron Dyer (2004-2005)

İngiltere Premier Ligi’nde 2004-2005 sezonunda Newcastle United, Aston Villa ile karşılaştı. Karşılaşmada hiçbir şey ev sahibi siyah-beyazlıların istediği gibi gitmiyordu. Aston Villa’nın erken gelen golü ve ikinci yarıda 10 kişi kalması Newcastle cephesinde moralleri iyice bozdu. Tüm bu kötü gidişatın ardından, maçın bitimine yaklaşık 10 dakika kala Lee Bowyer ve Kieron Dyer orta sahada yumruklaşmaya başladı.

Maç boyunca Dyer’ın kendisine pas atmamasından şikayetçi olan Bowyer, takım arkadaşıyla yüzleşmeye gitti. “Sana pas atmıyorum çünkü çok kötüsün” cevabını alan Bowyer sinirlerine hakim olamayıp Dyer’a saldırdı. Karşılıklı yumruklaşmaların ardından sahadaki diğer futbolcular, iki oyuncuyu ayırmayı güçlükle başarabildi. İki oyuncu da kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Lig yönetimi tarafından Dyer’a üç, Bowyer’a ise dört maç ceza verildi. Newcastle United kulübü Dyer’ı cezalandırmazken Bowyer’a 210.000 sterlin ceza verdi. 

Bowyer ve Dyer’in kavgası:

4) Graeme Le Saux- David Batty (1995-1996)

1994-1995 sezonunda şampiyon olan Blackburn Rovers benzer hedefler ile 1995-1996 sezonuna başlamıştı. Ancak ilk beş lig maçında sadece dört puan toplayabilen İngiliz ekibi, henüz sezonun başında şampiyonluk hedefinden uzaklaşmıştı. Ligde işler yolunda gitmeyince gözleri Şampiyonlar Ligi’ne çeviren ekip, art arda alınan kötü sonuçlar ile bu hedeflerinden de uzaklaştı.

Spartak Moskova ile oynayacakları karşılaşmada mutlak galibiyete ihtiyacı olan İngiliz ekibi bu maça olabildiğince odaklanarak başladı. Ne yazık ki maçın henüz 4. dakikasında yaşanan skandal Blackburn Rovers’ta işleri daha da kötüleştirdi. Blackburn’ün iki oyuncusu Le Saux ve David Batty taç çizgisine yakın bir bölgede çarpıştı. Bu çarpışmanın ardından top Spartak Moskova’ya geçince kamera açısı değişti. Rusya temsilcisi hücuma çıkarken iki İngiliz oyuncu arasında kamera arkasında şiddetli bir tartışma başladı. Kameralar tekrar bu iki oyuncuya çevrildiği saniyelerde Le Saux, takım arkadaşı Batty’e yumruk salladı.

İkili arasındaki fiziksel kavga takım arkadaşlarının araya girmesiyle beraber saniyeler içinde sonlanmasına rağmen sözlü atışmaları birkaç dakika daha devam etti. İlginç bir şekilde maçın hakemi iki oyuncuya da herhangi bir yaptırım uygulamadı ve Blackburn Rovers mücadeleye 11 kişi devam etti. Maçın henüz başında yaşanan talihsiz olaydan sonra maça bir türlü konsantre olamayan İngiliz ekibi, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Le Saux ve Batty’nin kavgası:

3) Hikmet Karaman- Leonard Kweuke (2015-2016)

Süper Lig’de 2015-2016 sezonunun açılış haftasında Rizespor, Gençlerbirliğine konuk oldu. 90+2. dakikaya girildiğinde 2-1 mağlup olan Rizespor penaltı kazandı. Rizespor’un golcüsü Leonard Kweuke topu alıp penaltı kullanmaya hazırlanırken teknik direktör Hikmet Karaman kenardan verdiği direktif ile penaltıyı Kweuke’nin kullanmamasını istedi.

Hocasını dinlemeyi reddeden Kamerunlu santrfor ısrarlı bir şekilde penaltı noktasına gitti ve bunun üzerine teknik direktör Hikmet Karaman ile arasında büyük bir gerginlik yaşandı. Penaltıyı gole çevirmeyi başaran Kweuke skoru 2-2’ye getirdi. Golden üç dakika sonra bir gol daha kaydeden Kweuke gol sonrasında göz yaşlarına hâkim olamadı. Bu gerginliğin ardından spor kamuoyunda Kweuke’ye nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu oldu. Hikmet Karaman oyuncusuna herhangi bir yaptırım uygulamadı.

Hikmet Karaman ve Kweuke atışması:

2) Yılmaz Vural-Jean-Emmanuel Effa Owona (2004-2005)

Süper Lig’de 2004-2005 sezonunda kendi evinde Sakaryaspor’u ağırlayan Ankaragücü 7-2’lik ağır bir mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Ankaragücü’nün teknik direktörü Yılmaz Vural ve Kamerunlu oyuncusu Effa arasında yaşananlar ise bu tarihi skorun bile önüne geçmeyi başardı.

İlk yarı 3-1 geride olan Ankaragücü ikinci yarıya ümitli başlasa da Ahmet Dursun ve Effa’nın aynı pozisyonda kırmızı kart görmesi sonucu dokuz kişi kaldı. Effa, gördüğü kırmızı kartın ardından kenara gelmeye hazırlanırken hocası Yılmaz Vural ile tartışmaya başladı. İlk başta normal başlayan bu tartışma bir anda Yılmaz Vural’ın sinirlenmesi sonucunda fiziksel bir boyuta ulaştı.

Sinirlerine hâkim olamayan Yılmaz Vural oyuncusuna saldırdı. Yıllar sonra Ekşi Sözlük’te verdiği röportajda olayı anlatan Vural, “Effa yaramazlık yaptı, lafımı dinlemedi, o yüzden dövdüm” diye konuştu.  

Yılmaz Vural ve Effa kavgası:

1) John Hartson-Eyal Berkoviç (1998-1999)

Takım arkadaşları arasında kavgalar çoğunlukla maç içerisinde gerçekleşse de antrenmanda da gerilimin yükseldiği zamanlar oluyor. Antrenmanda yaşanan kavgalardan söz ederken hepimizin aklına 2009-2010 sezonundaki Arda Turan’ın Caner Erkin’e attığı yumruk gelse de, 1998’in Eylül ayında West Ham United idmanında gerçekleşen skandal çoğu kavgayı unutturacak derecede.

Antrenman sırasında takım arkadaşına sert bir faul yapan santrfor John Hartson, arkadaşını yerden kaldırmaya gittiği sırada bacağına yumruk yedi. Bir anlık reaksiyon ile öfkesine yenik düşen Hartson, takım arkadaşı Eyal Berkoviç’in yüzüne isabet edecek şekilde çok sert bir tekme attı. O sırada antrenmanı görüntüleyen gazeteciler sayesinde kavga saniye saniye kameralara yansıdı. Olayın ardından John Hartson 20.000 sterlin para cezasına çarptırıldı. Para cezasının yanı sıra üç maç da ceza aldı. Bu trajik olaydan yaklaşık 17 sene sonra görüşen ikili, aralarında bir problem olmadığını açıkladı. 

Hartson ve Berkoviç kavgası:

Yazan: Ali Deniz Çakır

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.