Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray’ın Brezilyalı stoperi Marcao: “Kardeşim Kerem’den çok özür dilerim”

16 Ağustos Pazartesi günü oynanan, GZT Giresunspor-Galatasaray müsabakasında, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu‘na fiziksel şiddet uygulayan Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Marcao, kişisel Twitter hesabından yayınladığı video ile özür diledi.

Karşılaşmanın 60. dakikasında Galatasaraylı futbolcular Marcao ve Kerem Aktürkoğlu, topun taca çıktığı an tartışmaya başladı. Sözlü atışmalar sonrası Galatasaray yarı sahasından koşarak GZT Giresunspor yarı sahasında bulunan Kerem Aktürkoğlu’nun yanına gelen Brezilyalı stoper, 22 yaşındaki oyuncuya fiziksel saldırıda bulundu. Marcao, 60. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Marcao videosunda, “Haklı olduğumu düşündüğüm bir konuda o anki öfkeme yenik düştüm. Kerem’in anne ve babasından, onların elini öperek af diliyorum. Kardeşim Kerem’den çok çok özür diliyorum” dedi.

Marcao’nun özür videosu:

https://twitter.com/teixeira_marcao/status/1427661949953888260

Marcao’ya PFDK’ya sevk edildi

Galatasaray’ın Brezilyalı stoperi, takım arkadaşına saldırması gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Köksal Ünlü ise konuyla ilgili soruya, “Kabul edilebilecek bir şey değil. Bir idari karar gerektiriyor. Teknik heyet sadece dünkü olay değil, konunun geneliyle ilgili bir rapor hazırlayıp bugün bize iletecek. Kamuoyu müsterih olsun ki gereği yapılacaktır. Yüzde 90 bugün (dün) bir karar çıkar” yanıtını verdi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Köksal Ünlü’nün açıklamaları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.