Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs aşısı olmayanların alınmayacağı Diyarbakır Mezopotamya Kitap Fuarı’nın hazırlıkları başladı

Diyarbakır’da, 2-10 Ekim 2021 tarihleri arasında Diyarbakır Fuarcılık A.Ş. (DİFAŞ) ve ALZ Grup ortaklığında düzenlenecek olan “Mezopotamya Kitap Fuarı”nın hazırlıklarına başlandı. Koronavirüs salgını nedeniyle fuara aşı olmayanların alınmaması yönünde karar alındı.

Diyarbakır’da düzenlenen ve katılımcılık yönüyle Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan Diyarbakır Kitap Fuarı bu yıl, “Mezopotamya Kitap Fuarı” olarak 2-10 Ekim 2021 tarihleri arasında kapılarını açacak. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) bir araya gelen kitap fuarı danışma kurulu üyeleri, Mezopotamya’nın tarihi ve kültürel birikimine yakışır bir fuar organizasyonu için izlenecek yol ve yöntemlerin yanı sıra, düzenlenecek etkinlikleri de görüştü.  

Toplantıda, “Mezopotamya” markasıyla bu yıl ilki düzenlenecek fuarda çokdilli ve çokkültürlü bir katılımın esas alınması, yurtiçi ve yurtdışından fuara katılacak yayıncılara gerekli lojistik desteğin sunulması, salgın yayılımına karşı gerekli tedbirlerin alınmasına varıncaya kadar bütün ayrıntılar konuşuldu. Kitap fuarına şimdiden hem yurtiçinden hem de Irak Kürdistan Özerk Bölgesi’nden, İran ve diğer komşu ülkelerden yoğun bir ilginin olduğuna işaret eden DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Fuarın en iyi şekilde organizasyonu için kentteki bütün kurum ve kuruluşların içinde yer alacağı bir yapılanmayla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunun için hem Diyarbakır’daki hem de Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet yürüten yayın kuruluşları ile sürekli iletişim halindeyiz. Danışma kurulumuzu da bu paralelde oluşturmuş bulunuyoruz. Kentimizin bütün bileşenlerinden aldığımız güçle fuarımızı en yüksek katılımla ve büyük bir başarıyla tamamlayacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

Özellikle koronavirüs salgınından kaynaklı endişelerin giderilmesi, aşı olmayanların fuara alınmaması gibi ek tedbirlere başvurulması kararı alan danışma kurulu üyeleri, özelde Diyarbakır’a, genelde Mezopotamya coğrafyasına yakışır bir fuar için üzerlerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu kesintisiz yerine getirileceklerini belirtti. Kurul ayrıca, salgın nedeniyle yayınevlerinin içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar dikkate alınarak, katılımcı firmalara her türlü desteği sunmak için mevcut imkânların seferber edilmesini de kararlaştırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.