Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Levent Akyıldız: “Salgını yönetenlerin aşı konusunda söyledikleri ve yaptıklarının uymaması, aşı tereddütü olanları etkiliyor”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Akyıldız, koronavirüs salgını ve aşılama süreci hakkında Medyascope‘a konuştu.

Aşının ölüm, yoğun bakımda tedavi görme ve bulaşma oranlarını düşürdüğünü belirten Akyıldız, “Salgını yönetenlerin aşı konusunda söyledikleri ve yaptıklarının birbirine uymaması aşı konusunda tereddütü olan insanları daha fazla etkilemektedir. Bu iş giderek insan hakkı ihlali haline geldi. Salgın konusunda başından beri halka karşı şeffaf olunmaması, verilerin bilim dünyasına açılmaması ile ilgili TTB olarak eleştirilerimiz vardı ve bu konudaki eleştirilerimiz sürüyor. Toplum olarak sadece aşılanmaya değil, aşılandıktan sonra maske ve mesafe gibi tedbirleri almaya devam etmemiz lazım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.