Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’dan futbol: İngiltere Premier Lig’de Londra Derbisi – İtalya Serie A başlıyor

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, İspanya, Fransa ve Almanya’da 2021-2022 sezonunun ikinci ve üçüncü hafta karşılaşmaları, İtalya’da ise sezonun açılış maçları oynanacak. Bu liglerde oynanacak karşılaşmaların öne çıkanlarını Medyascope Spor Servisi olarak, sizin için derledik.

İngiltere Premier Lig

Manchester City, sezonun ilk galibiyetinin peşinde

Manchester City, İngiltere Premier Lig’in ikinci haftasında yarın (21 Ağustos) Norwich City ile karşı karşıya gelecek. Etihad Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 17.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Graham Scott yönetecek.

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu Manchester City, 2021-2022 sezonuna mağlubiyet ile başladı. Tottenham Hotspur ile deplasmanda karşılaşan mavi-beyazlılar, rakibine 1-0’lık skor ile boyun eğdi. Sezonun ilk galibiyetini Norwich City önünde almak isteyen Manchester City, rakibini sahasında konuk ettiği son üç lig maçını da kazandı ve bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 14 gol gönderdi. Ev sahibi, Norwich City’yi konuk ettiği son karşılaşmayı 5-0’lık skor ile kazanmayı başardı. 

Son dönemde Premier Lig özelinde oldukça sıkıntılı bir görüntü çizen Norwich City ise sezonun ilk haftasında Liverpool ile karşılaştı. Daniel Farke’ın öğrencileri, rakibine 3-0’lık skor ile boyun eğdi. Öte yandan Norwich City, Premier Lig’de oynadığı son 11 karşılaşmada puan sevinci yaşayamadı. Kanaryalar, bu karşılaşmaların 10’unda gol dahi atamadı. 

Manchester City ile Norwich City arasında oynanan son karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=wFIiuHTNTZo

Arsenal’in rakibi Chelsea

İngiltere Premier Lig’in ikinci haftasında Londra derbisi heyecanı yaşanacak. Arsenal ile Chelsea, Emirates Stadyumu’nda Türkiye saati ile 18.30’da karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı, Paul Tierney yönetecek.

2021-2022 sezonuna çok kötü bir başlangıç yapan Arsenal, sezonun ilk haftasında ligin yeni takımlarından Brentford’a 2-0 mağlup oldu. Oynadığı oyun ile taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Topçular, sahasında Chelsea’yi yenerek çıkışa geçmek amacında. Arsenal, geçen sezon rakibi ile oynadığı her iki maçı da kazanmayı başarmıştı. Öte yandan ev sahibinde Chelsea karşısında yıldız futbolcular Pierre-Emerick Aubameyang ve Alexandre Lacazette’in forma giyip giyemeyeceği maç saatinde belli olacak. Thomas Partey, Gabriel ve Nketiah ise mücadelede sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Chelsea, İngiltere Premier Lig’i ilk hafta karşılaşmasında konuk ettiği Crystal Palace’ı 3-0 mağlup etti. Thomas Tuchel’in göreve gelmesi ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa’sını müzesine götüren Maviler, bu sezonki hedefini lig olarak belirledi. Kadrosunu Romelu Lukaku ile güçlendiren Chelsea’nin son maçlarda Arsenal’e karşı şansı tutmuyor. Maviler, rakibi ile oynadığı son 14 resmi maçın yalnızca üçünü kazanırken altı maçtan ise sahadan boynu bükük ayrıldı. Chelsea’de bu hafta oynanacak Arsenal maçında ise yıldız futbolcu Hakim Ziyech sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Arsenal ile Chelsea arasında oynanan son İngiltere Premier Lig maçının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=cHj9mpN7Sgk

İngiltere Premier Lig’de ikinci haftanın fikstürü:

İngiltere Premier Lig’de ilk haftanın sonunda oluşan puan durumu:

İspanya La Liga

Barcelona, zorlu Bilbao deplasmanında

Barcelona, 21 Ağustos Cumartesi günü Athletic Bilbao deplasmanına konuk olacak. San Mames Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 23.00’te başlayacak. Karşılaşmayı, Jose Martinez yönetecek.

Kulübün en büyük efsanelerinden Lionel Messi’yi Paris Saint-Germain’e kaptıran Barcelona, İspanya La Liga’yı Real Sociedad karşısında açtı. Ronald Koeman’ın öğrencileri, rakibini 4-2’lik skor ile mağlup ederek sezona üç puan ile başladı. Messi ayrılığının acısını galibiyetler ile unutturmak isteyen Barcelona, sezonun ikinci haftasındaki rakibi Athletic Bilbao’ya karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Katalan ekibi, rakibi ile oynadığı son 15 maçın 12’sini kazanırken bu maçların dokuzunda kalesinde gol dahi görmedi. Öte yandan Barcelona’da Athletic Bilbao maçı öncesi sakatlıklar can sıkıyor. Koeman, bu karşılaşmada Ansu Fati, Marc der Stegen, Ousmane Dembele, Mingueza ve Sergio Agüero’dan faydalanamayacak. 

Athletic Bilbao, sezonu Elche deplasmanında açtı. Bask temsilcisi, rakibi ile 0-0 berabere kaldı. Geçen sezondan bu yana gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Athletic Bilbao, İspanya La Liga’da çıktığı son dört karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı. Öte yandan Athletic Bilbao’nun 56 yaşındaki teknik direktörü Marcelino Garcia Toral’in de Barcelona’ya karşı şansı tutmuyor. OPTA verilerine göre Toral, La Liga kariyerinde Barcelona’ya karşı çıktığı 18 karşılaşmada 12 mağlubiyet ve altı beraberlik alarak galibiyet sevinci yaşayamadı. Athletic Bilbao’da Ander Capa, Inigo Cordoba, Kodro, Peru Nolaskoain, Yeray Alverez ve Yuri Izeta, Barcelona karşısında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Barcelona, 17 Nisan 2021 tarihinde oynanan İspanya Kral Kupası finalinde Athletic Bilbao’yu 4-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzanmıştı:

Real Madrid, Levante’ye konuk olacak

Levante, La Liga’nın ikinci haftasında sahasında Real Madrid’i ağırlayacak. Ciudad de Valencia Stadyumu’nda oynanacak mücadele, 22 Ağustos Pazar günü 23.00’te başlayacak. Karşılaşmayı, Guillerme Cuadra yönetecek.

Real Madrid, 2021-2022 sezonunu Alaves deplasmanında açtı. Eflatun-beyazlılar, Karim Benzema’nın iki gol atarak yıldızlaştığı maçta rakibini 4-1’lik skor ile mağlup etti. Carlo Ancelotti’nin teknik direktörlük görevine gelmesi ile yeniden çıkışa geçmek isteyen Real Madrid, bu doğrultuda lig karşılaşmalarını çok önemsiyor. Öte yandan eflatun-beyazlılar, ligde çıktığı son 19 karşılaşmada 14 galibiyet ve beş beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Real Madrid, Levante deplasmanında çıktığı son dört maçın ise ikisini kazandı. La Liga’nın en başarılı ekibinde Levante karşısında Ceballos, Mendy, Marcelo ve Kroos sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Sezonun ilk haftasında Cadiz ile karşılaşan Levante, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Real Madrid maçından da sahadan puanlar ile ayrılmak isteyen ev sahibi, bu karşılaşmada teknik direktörüne güveniyor. Paco Lopez yönetiminde altı maça çıkan Levante, bu karşılaşmaların üçünde sahadan galibiyet ile ayrıldı. Levante, Lopez’den önce oynadığı 24 karşılaşmada yalnızca iki galibiyet alabilmişti. Ev sahibinde Real Madrid maçı öncesi Sergio Postigo’nun sakatlığı bulunuyor.

İspanya La Liga’da ikinci hafta fikstürü:

İspanya La Liga’da ilk haftanın sonunda oluşan puan durumu:

Almanya Bundesliga

Borussia Dortmund, Freiburg deplasmanında

Freiburg, yarın (21 Ağustos) Almanya Bundesliga’nın ikinci haftasında Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecek. Freiburg’un sahasında oynanacak mücadele, 16.30’da başlayacak.

2021-2022 sezonuna fırtına gibi giren Borussia Dortmund, ilk hafta maçında Eintracht Frankfurt’u 5-2’lik skor ile mağlup etti. Marco Rose’un teknik direktörlük görevine gelmesi ile taktiksel açıdan seviye atlayan sarı-siyahlılar, yeni sezonda dünyaca ünlü yıldızı Erling Haaland’ın performansına güveniyor. Norveçli santrafor, sezonun ilk haftasında iki gol ve iki asistlik istatistiklerin altına imza attı. Öte yandan bu hafta Freiburg ile karşılaşacak Borussia Dortmund, tarih boyunca rakibine karşı büyük bir üstünlük kurdu. OPTA verilerine göre sarı-siyahlılar, deplasmanlar göz önüne alındığında en iyi gol averajına Freiburg karşısında ulaştı (+17). Borussia Dortmund’da bu mücadelede Zagadou, Schmelzer, Morey, Guerreiro ve Coulibaly, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Sezona Arminia Bielefeld beraberliği ile başlayan Freiburg, 2020-2021 sezonunu 10. sırada noktalamıştı. Yeni sezonda da benzer bir görüntü çizmek isteyen Christian Streich’ın öğrencileri, Borussia Dortmund ile oynadığı son karşılaşmayı 2-1’lik skor ile kazanmayı başardı. Ancak Freiburg, tarihinde rakibini üst üste iki kez mağlup edemedi. Öte yandan ev sahibinde Borussia Dortmund maçı öncesi iki sakat futbolcu bulunuyor. Takımın iki forveti Burkart ve Petersen, karşılaşmada forma giyemeyecek.

Freiburg ile Borussia Dortmund arasında oynanan son karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=COg7dvEMo_8

Bayern Münih, sezonun ilk galibiyetini istiyor

Bayern Münih, 22 Ağustos Pazar günü, Bundesliga’nın ikinci haftasında Köln ile karşılaşacak. Allianz Arena’da oynanacak mücadele, 18.30’da başlayacak.

Bundesliga’yı üst üste dokuz kez kazanan Bayern Münih, yeni sezona Borussia Mönchengladbach beraberliği ile başladı. Julian Nagelsmann’ın öğrencileri, Köln maçı ile çıkışa geçmeyi amaçlıyor. Bayern Münih, Köln ile oynadığı son 14 karşılaşmada 13 galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan Bavyera ekibinde Robert Lewandowski, Köln maçına kariyer rekorunu egale etmek için çıkacak. Polonyalı yıldız, bu hafta fileleri sarsarsa 2012-2013 sezonunun ardından ilk defa üst üste 12 karşılaşmada da gol atmış olacak. 

2020-2021 sezonunda küme düşmekten son anda kurtulan Köln, yeni sezona Hertha Berlin galibiyeti ile başladı. Keçiler, rakibini 3-1 mağlup etti. Bayern Münih karşısında sahadan puan ile ayrılmak isteyen Köln, rakibine karşı oynadığı son yedi mücadelede de mağlup oldu.

Almanya Bundesliga’da ilk haftanın sonucunda oluşan puan durumu:

Bundesliga’nın ikinci hafta fikstürüne buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.skysports.com/bundesliga-fixtures

 Fransa Ligue 1

Paris Saint-Germain, Brest deplasmanında

Brest, bugün (20 Ağustos) sahasında Paris Saint-Germain’i konuk edecek. Francis-Le Ble Stadyumu’nda oynanacak mücadele, 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Eric Wattellier yönetecek.

2021-2022 sezonuna yapmış olduğu yıldız transferler ile giren Paris Saint-Germain; ligin lk hafta maçında Troyes’u, ikinci hafta maçında ise Strasbourg’u mağlup etti. Mauricio Pochettino’nun öğrencileri ligde ise oynadığı son dokuz karşılaşmada sekiz galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan Paris Saint-Germain’in sezonun ikinci haftasında karşılaşacağı Brest’e de büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Başkent temsilcisi, rakibi ile oynadığı son 19 karşılaşmada 12 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Paris Saint-Germain’in dünyaca ünlü yeni transferi Lionel Messi de Brest karşısında süre alabilir. Pochettino, geçen günlerde yaptığı açıklamada Arjantinli yıldızın oynayıp oynamayacağına maç saatinde karar verileceğini söylemişti. 

Brest, sezonun ilk iki haftasına beraberlikleri ile damga vurdu. Michel Der Zakarian’ın öğrencileri, Olimpik Lyon ve Rennes ile 1-1’lik skorlar ile berabere kaldı. Paris Saint-Germain maçına sahaya sürpriz yapmak için çıkacak olan Brest, evinde oynadığı son altı lig maçını kazanmayı başaramadı. Öte yandan OPTA verilerine göre Brest (13), Clermont’un (18) ardından sezonun en fazla isabetli şut çeken takımı olarak dikkat çekiyor.

Cengiz Ünder, Christophe Galtier’in Nice’ine karşı

Nice, Fransa Ligue 1’in üçüncü haftasında 22 Ağustos Pazar günü Olimpik Marsilya ile karşı karşıya gelecek. Riviera Arena’da oynanacak karşılaşma, 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Benoit Bastien yönetecek.

2020-2021 sezonunda Lille’i şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Christophe Galtier’i takımın başına getirerek hedeflerini büyüten Nice, yeni sezonun ilk iki haftasında dört puan topladı. Galtier’in öğrencileri, bu sezondaki tek galibiyetini geçen hafta Lille’i deplasmanda 4-0 mağlup ederek elde etti. OPTA verilerine göre Nice, bu sezon Fransa Ligue 1’in ikili mücadele kazanma yüzdesi en yüksek (%56,3) takımı olarak dikkat çekiyor. Ancak ev sahibinde, Olimpik Marsilya maçı öncesi sakatlar can sıkıyor. Nice’te Maurice, Stengs, Guessand ve Schneiderlin, karşılaşmada sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. 

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in şimdiden iki gole ulaştığı Olimpik Marsilya’da işler yolunda gidiyor. Fransa Ligue 1’in köklü ekibi, ligdeki ilk iki maçında dört puan toplamayı başardı. Jorge Sampaoli ile birlikte oyun olarak çok kompakt bir görüntü çizen Marsilya, ligde çıktığı son 10 maçta beş galibiyet ve dört beraberlik aldı. Öte yandan OPTA verilerine göre Nice karşılaşması, Cengiz Ünder için de büyük önem taşıyor. Cengiz, Nice filelerini sarsarsa Xavier Gravelaine’nin ardından ilk üç lig maçında da gol atan ilk oyuncu olacak. Gravelaine, bunu 1996 yılının Ağustos ayında başarmıştı.

Cengiz Ünder, Olimpik Marsilya forması ile çıktığı ilk iki maçta iki gol kaydetti.

Fransa Ligue 1’de ikinci haftanın sonrasında oluşan puan durumu:

Fransa Ligue 1’de ikinci haftanın fikstürü:

İtalya Serie-A

İtalya Serie-A’da heyecan başlıyor

İtalya Serie A, 21 Ağustos Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. İlk haftanın fikstürü şöyle:

Hazırlayan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.