Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (17): AB’nin Afganistan politikası – Kapalı sınırlar

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü sağlaması Avrupa başkentlerinde Avrupa Birliği’ne (AB) büyük bir göçmen akını endişelerini artırdı. AB ülkeleri 2015-16 döneminde 1 milyondan fazla Suriyeli göçmenin Avrupa’ya gelişine benzer bir senaryonun gerçekleşmemesi için ön hazırlık yapıyor. 

Göçün ekonomik ve siyasi etkilerinden kaygı duyan Avrupalı ülkeler Afgan göçmenlerin kıta sınırlarına varmadan geçiş ülkelerinde kalmalarını hedefliyor. Bunun için uluslararası kuruluşlarla çalışmalar, Pakistan, İran ve Türkiye gibi geçiş rotası üstündeki ülkelerle mali anlaşmalar yapmaya hazır. AB’nin Afganistan politikası Avrupa Aktüel’de.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.