Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague Women, EuroCup Women ve FIBA Europe Cup’ta temsilcilerimizin rakipleri belli oldu

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) bünyesindeki EuroLeague Women, EuroCup Women ve FIBA Europe Cup turnuvalarının grupları ve temsilcilerimizin rakipleri Almanya’da yapılan kura çekimi ile belli oldu. Freising kentindeki etkinlikte grupların yanı sıra, organizasyonların eleme turlarının haritası da belirlendi.

EuroLeague Women’ın son şampiyonu UMMC Ekaterinburg

EuroLeague Women’da ülkemizi geçen sezonun üçüncüsü Fenerbahçe ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı temsil edecek. Bellona Kayseri Basketbol ise ön eleme turnuvasında mücadele edecek. Fenerbahçe ve Galatasaray, B Grubu’nda yer alıyor. Temsilcilerimizin rakipleri Dynamo Kursk, 2020-2021 sezonunun dördüncüsü Sopron Basket, Spar Girona, Basket Landes, VBW Arka Gdynia ve elemeden gelecek takım (Valencia / Burgos / Schio) oldu.

Bellona Kayseri Basketbol A Grubu’nda yer alabilmek için eleme grubunda KSC Szekszard ve ACS Sepsi-SIC ile mücadele edecek. A Grubu’nda yer alan yedi takım son şampiyon UMMC Ekaterinburg, son finalist Perfumerias Avenida, ZVVZ USK Praha, BLMA, TTT Riga, Umana Reyer Venezia, PBC MBA Moscow oldu.

EuroLeague Women 2021-2022 sezonu eleme maçları 21-23 Eylül günleri arasında oynanacak, grup maçları ise 6 Ekim 2021’de başlayacak.

Üç takımımızın doğrudan gruplarda yer alacağı EuroCup Women’da, eleme maçlarının sonuçlarına göre temsilci sayımız altıya çıkabilir.

İki konferans olarak organize edilecek EuroCup Women’ın birinci konferansında yer alan Nesibe Aydın D Grubu’nda, Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü C Grubu’nda, OGM Ormanspor ise F Grubu’nda mücadele edecek.

Bellona Kayseri Basketbol EuroLeague Women eleme turnuvasına veda ederse, EuroCup Women A Grubu’nda yer alacak. Turnuvada yer alabilmek için Hatay Büyükşehir Belediyespor Elitzur Holon ile, Birevim Elazığ İl Özel İdare ise PAOK ile karşılaşacak.

FIBA’nın ikinci seviye erkekler kulüp turnuvası FIBA Europe Cup’ta da gruplar belli oldu. Ülkemizi temsil edecek tek takım olan Bahçeşehir Koleji, E Grubu’nda Mornar Bar, Basketbol Şampiyonlar Ligi elemesinden gelecek takım (ZZ Leiden / Tsmoki-Minsk / Belfius Mons-Hainaut) ve FIBA Europe Cup elemelerinden gelecek BC Dnipro, Trefl Sopot, Iraklis veya Academic Plovdiv ile mücadele edecek.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.