Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç milli takım oyuncusu Zaki Anwari, Afganistan’dan kaçmaya çalışırken uçaktan düşerek hayatını kaybetti

Afganistan Genç Milli Futbol Takımı’nın kadrosunda yer alan Zaki Anwari (19), Kabil’den kaçmaya çalışırken ABD’ye ait uçaktan düşerek hayatını kaybetti.

Taliban’ın başkent Kabil’i ele geçirmesinin ardından Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’na akın eden binlerce kişinin arasında bulunan Anwari, havalanmakta olan ABD CR-17 uçağının kanadına tutunarak şehirden ayrılmak istedi. Yayınlanan birçok videoda, havalanan uçaktan, uçuş takımları ve kanatların üstündeki insanların düştüğü görülmüştü. Yerel kaynaklar, havaalanının doğusunda hayatını kaybeden insanlara ait bedenlerin bulunduğunu aktarmıştı.

Zaki Anwari ile ilgili haberi Ariana News duyurdu: “Afganistan Spor Bakanlığı, genç milli futbolcu Zaki Anwari’nin yüzlerce genç kişiyle birlikte ülkeden kaçmak için ABD askeri uçağına tutunanların arasında olduğunu doğruladı. Anwari düşerek hayatını kaybetti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler