Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci hafta karşılaşmaları başlıyor: Beşiktaş, Gaziantep deplasmanında – Trabzonspor’un konuğu Demir Grup Sivasspor

Süper Lig’de ikinci hafta, bugün (20 Ağustos) oynanacak Yukatel Kayserispor-Adana Demirspor karşılaşması ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak, sizin için derledik. 

Beşiktaş, Gaziantep deplasmanına çıkacak

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş, yarın (21 Ağustos) Gaziantep FK ile karşılaşacak. Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda oynanacak mücadele, saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı, Ümit Öztürk yönetecek.

2021-2022 sezonuna Çaykur Rizespor’u 3-0 yenerek başlayan Beşiktaş, ikinci haftayı da galibiyet ile tamamlayabilmek için Gaziantep FK karşısına çıkacak. Hafta içinde Michy Batshuayi’yi transfer ederek gücüne güç katan siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor önündeki performansı ile göz doldurdu. OPTA’dan alınan verilere göre Beşiktaş; Süper Lig sezonunun ilk haftasında kalesine en az şut gelen (0), rakibini en düşük gol beklentisinde tutan (0,19 xGA) ve kendi ceza sahasında rakibine topla en az buluşma imkanı tanıyan (10) takım olarak öne çıktı. 

Gaziantep FK ise Beşiktaş’ın aksine sezona yenigiyle başladı. Erol Bulut’un öğrencileri, ilk hafta karşılaşmasında Fatih Karagümrük’e 3-2’lik skor ile mağlup oldu. Öte yandan kırmızı-siyahlıların sahasında siyah-beyazlılara karşı üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş, Gaziantep FK’ya konuk olduğu iki Süper Lig maçını da kaybetti. Ev sahibi ekip, geçen sezon Gaziantep’te oynanan karşılaşmayı 3-1’lik skor ile kazanmayı başarmıştı. 

Fenerbahçe, Ersun Yanal’ın Fraport-TAV Antalyaspor’una karşı

Süper Lig’de Fenerbahçe, 22 Ağustos Pazar günü Fraport-TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, 21.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek.

Sezonu Adana Demirspor deplasmanında açan Fenerbahçe, güçlü rakibini Mesut Özil’in ikinci yarının hemen başında attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Mesut, böylelikle sarı-lacivertli takımda çıktığı 12. karşılaşmada ilk golünü kaydetmiş oldu. Ancak Fenerbahçe’nin Adana Demirspor karşısındaki savunması, gelecek maçlar için alarm zillerinin çalmasına neden olabilir. Sarı-lacivertliler, Süper Lig’in ilk haftasında kalesine en fazla şut çekilen takım oldu (20). Öte yandan Fenerbahçe, son 17 sezonda sahasında çıktığı ilk iç saha maçının hiçbirinde mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı Kanarya, bu karşılaşmaların 13’ünü kazanırken dördünde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Ancak dört beraberliğin üçü, son beş sezonda geldi. 

Süper Lig’in ilk haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kalan Fraport-TAV Antalyaspor, son sekiz Süper Lig maçında galibiyet yüzü göremedi. Kırmızı-beyazlılar, bu karşılaşmaların üçünde mağlubiyet yaşarken beş maçtan ise bir puan ile ayrıldı. Fraport-TAV Antalyaspor, İstanbul takımlarına karşı oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybetti. Ersun Yanal’ın öğrencileri, bu maçlarda bir galibiyet ve beş beraberlik aldı. Geçen sezon Kadıköy’de oynanan mücadele ise 1-1’lik eşitlik ile sona ermişti.

Trabzonspor, Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek

Trabzonspor, Süper Lig’in ikinci haftasında Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak mücadele, 19.15’te başlayacak. Karşılaşmayı, Abdulkadir Bitigen yönetecek. 

Süper Lig’in ilk haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Trabzonspor, rakibine gol olup yağdı. Yeni transferlerin gövde gösterisi yaptığı karşılaşmada bordo-mavililer, rakibini 5-1’lik skor ile mağlup etmeyi başardı. OPTA verilerine göre Trabzonspor; Süper Lig’in ilk haftasında en fazla isabetli şut çeken (8) ve gol beklentisi yaratan (3,3 xG) takım oldu. Öte yandan Trabzonspor’un sezonun ikinci haftasında sahasında konuk edeceği Demir Grup Sivasspor’a karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Karadeniz temsilcisi, rakibini konuk ettiği son altı Süper Lig maçının dördünü kazanırken yalnızca bir maçta sahadan puansız ayrıldı. 

Demir Grup Sivasspor, sezonun ilk maçında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Bu mağlubiyet, Rıza Çalımbay’ın ekibinin 19 maçlık yenilmezlik serisini de sona erdirdi. 2021 yılının Ocak ayından bu yana ligde üst üste iki mağlubiyet almayan Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor ile oynadığı son beş Süper Lig maçının ise sadece birini kaybetti. Kırmızı-beyazlılar, bu karşılaşmaların birini kazanmayı başardı. 

Galatasaray’ın konuğu Atakaş Hatayspor

Galatasaray, Süper Lig’in ikinci haftasında Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak mücadele, 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı, Hüseyin Göçek yönetecek. 

Fatih Terim’in öğrencileri, Süper Lig’in ilk haftasında GZT Giresunspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etti. Galatasaray, son beş sezonun dördünde ise Süper Lig’de oynadığı ilk iki karşılaşmayı kazanmayı başardı. Sarı-kırmızılıların Atakaş Hatayspor’a karşı da üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray, sahasında rakibi ile oynadığı iki maçı da gol yemeden kazandı. Öte yandan OPTA verilerine göre Fatih Terim, Galatasaray’ı çalıştırdığı son dokuz sezonda da çıktığı ilk iç saha maçını kaybetmedi. Terim, bu karşılaşmaların sekizinde sahadan mutlu ayrıldı. 

Atakaş Hatayspor, sezonun ilk haftasında Kasımpaşa ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Ömer Erdoğan yönetiminde 2020-2021 sezonunda Süper Lig’i altıncı sırada tamamlayarak dikkatleri üzerine çeken Atakaş Hatayspor, Galatasaray ile oynadığı son karşılaşmayı da kazanmayı başarmıştı. Erdoğan’ın öğrencileri, rakibini 3-0’lık net bir skor ile mağlup ederek üç puanın sahibi olmuştu.

Süper Lig’de ikinci hafta öncesi puan durumu:

Süper Lig’de ikinci hafta fikstürü:

Hazırlayan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.