Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Heybeliada’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

İstanbul-Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan ve rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen yangın yaklaşık iki saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen iki itfaiye eri hastanede tedavi altına alınırken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. 

Heybeliada’da saat 13.00 sıralarımda Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye bir uçak ve dört helikopter, 30 arazöz, 12 itfaiye aracı, sekiz TOMA ile 500’ün üzerinde personel ve gönüllü ile müdahale edildi. Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri de adaya yönlendirildi. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Yerleşim yerlerine sıçrama riski yok. Bütün kurumlar yangını söndürmek için ekip gönderdi. Piknik yapılan bir bölge. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Heybeliada’da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli şekilde yangını büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Havadan ve karadan müdahale sürerken vatandaşlar da yangın söndürme çalışmaları destek verdi. İnsan zinciri oluşturan ada halkı, pet şişelerle su taşıyarak alevlerin büyümesini önlemeye çalıştı. 

İstanbul Valiliği, Çam Limanı mevkiindeki 230 vatandaşın, Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekiplerince güvenli bölgelere sevk edildiğini açıkladı. Kızılay, Heybeliada’daki Gençlik Kampı’nda bulunan öğrencilerin tahliye edildiğini, kamp personelinin söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

Yaklaşık iki saatlik müdahalenin ardından yangın saat 14.55’te kontrol altına alındı. İstanbul Valiliği, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, yangının üç farklı yerde başladığını, hızlı müdahale alevlerin kontrol altına alındığını belirtti.

Yangın sırasında dumandan etkilenen iki itfaiyeci, tekneyle Maltepe Sahili’ne getirilerek hastaneye kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.