Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer-BioNTech aşısına tam onay verdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ilaç şirketi Pfizer ile biyoteknoloji şirketi BioNTech’in koronavirüse karşı geliştirdiği aşıya tam onay verdi. Pfizer-BioNTech aşısı aralık ayında acil kullanım izni almıştı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech aşısının 16 yaş ve üzeri kişilerde kullanılmasına tam onay verdi. Halk sağlığı yetkilileri, FDA’nın verdiği bu onayın, aşılanmayan ve aşı karşıtı ABD’liler için güven verici bir adım olacağını söyledi.

FDA üyesi Janet Woodcock, “Milyonlarca insan zaten güvenli bir şekilde aşılarını olmuş olsa da FDA’nın onayı, bazı ABD’liler için aşıya ek bir güven duymak adına önemliydi” diye konuştu.

Pfizer CEO’su Albert Bourla da açıklamasında, “Sunduğumuz uzun vadeli takip verilerine dayanarak, 16 yaş ve üzerindekiler için bugün verilen onay, aşımızın acilen ihtiyaç duyulduğu bir zamanda etkinliğini ve güvenirliğini doğrulamaktadır” dedi.

FDA’nın onayının ardından Pfizer’ın hisseleri yüzde 5, BioNTech’in hisseleri ise yüzde 9 civarında arttı. FDA, aralık ayında 16 yaş ve üzeri, mayıs ayında da 12 yaş ve üzeri olanlar için acil kullanım izni vermişti.

ABD’de aşı karşıtlığı hayli yaygın. Ülkedeki koronavirüs vakaları, Delta varyantının etkisiyle, aşılama seviyesinin düşük olduğu yerlerde artış gösteriyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.