Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Ligue 1’de skandal görüntüler: Nice taraftarları, Olimpik Marsilyalı futbolculara saldırdı

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in de formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’de dün (22 Ağustos) oynanan karşılaşmada Nice deplasmanına konuk oldu. Ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile devam eden maç 74. dakikada Nice tribünlerinin sahaya inip, başta Dimitri Payet olmak üzere misafir takım oyuncularına saldırması nedeniyle yarıda kaldı. Olimpik Marsilya’da futbolcular, bu olayların ardından soyunma odasına gitti ve bir daha sahaya çıkmadı. Karşılaşmanın hakemi ise deplasman ekibinin sahaya çıkmamasının ardından karşılaşmayı sona erdirdi.

Nice taraftarları, Payet’in cevabından sonra sahaya girdi

Fransa Ligue 1’in üçüncü haftasında Nice, sahasında Olimpik Marsilya’yı ağırladı. Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekip, 49. dakikada Kasper Dolberg’in attığı golle öne geçti. Ancak kale arkasında yer alan ve maç boyunca sahaya yabancı maddeler fırlatan Nice taraftarları, mücadelenin 74. dakikasında Olimpik Marsilya forması giyen Dimitri Payet’in kendilerine cevap vermesi ile adeta çılgına döndü.

Payet, karşılaşmanın 74. dakikasında takımının kazandığı köşe vuruşunu kullanmaya giderken sırtına isabet eden bir yabancı madde nedeniyle acılar içinde yerde kaldı. Bu olayın ardından oldukça sinirlenen Fransız futbolcu, kendisine atılan yabancı maddeyi tekrar tribüne attı. 

Kale arkasında bulunan Nice taraftarları, Alvaro Gonzalez ve Matteo Guendouzi’nin de takım arkadaşları Payet’e destek çıkmasının ardından iyice çileden çıktı. Sinirlerine hâkim olamayan taraftarlar, reklam panolarını aşarak bir anda sahaya girdi ve Olimpik Marsilyalı futbolculara saldırdı. Bir taraftar, Payet’e tekme atmaya çalışırken bir başka taraftar ise yıldız futbolcunun sırtında şişe kırdı. Güvenlik güçleri ise sahaya inen taraftarların fazlalığı nedeniyle çaresiz kaldı.

Mücadele yarıda kaldı

Sahaya inen Nice taraftarları, Olimpik Marsilya’nın Arjantinli teknik direktörü Jorge Sampaoli’nin de sabrını taşırdı. Sampaoli, büyük bir öfke ile oyuncularına saldıran taraftarların üzerine yürüdü. Ancak tecrübeli teknik direktör, oyuncularının ve güvenlik güçlerinin kendisini sakinleştirmesi ile soyunma odasına götürüldü.

Karşılaşmanın hakemi Benoit Bastien, yaşanan olayların ardından futbolcuları soyunma odasına gönderdi. Öfkeden deliye dönen taraftarları ise Nice Başkanı Jean-Pierre Rivere sahaya inerek sakinleştirmeye çalıştı. Ev sahibi ekibin taraftarları, başkanlarının da olaya el atması ile tribünlere döndü. 

Yaklaşık 40 dakikalık bir bekleyişin ardından Nice oyuncuları ısınmak için sahaya döndü. Ancak Olimpik Marsilya’da futbolcular, sahaya çıkmayı reddetti. Karşılaşmanın hakemi Benoit Bastien ise meşin yuvarlağı karşılaşmanın durakladığı anda olduğu gibi köşe noktasına koydu, ardından maçı sona erdiren düdüğünü çalarak sahayı terk etti. Maçla ilgili son kararı, Fransa Futbol Federasyonu verecek.

 Nice-Olimpik Marsilya maçının 74. dakikasında çıkan olaylar:

Nice taraftarlarının Olimpik Marsilyalı futbolculara saldırı anı:

Olimpik Marsilya forması giyen Dimitri Payet, Luan Peres ve Matteo Guendouzi, Nice taraftarlarının saldırısı sonucu yaralandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.