Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genç Türkler’den tarihi başarı: Berke Akçam 400 metre engellide – Ergi Kırkın teniste – Milli karateciler Finlandiya’da zirveye çıktı

Berke Akçam tarihe geçti

Milli atlet Berke Akçam, 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda erkekler 400 metre engellide dünya şampiyonu oldu. 

Kenya’nın başkenti Nairobi’de düzenlenen organizasyonda Berke Akçam, erkekler 400 metre engelli finalinde piste çıktı. Yarı finalde 49.73’lük derecesiyle 20 yaş altı Türkiye rekorunu kıran milli sporcu, finalde 49.38 koşarak bitiş çizgisini ikinci sırada geçti.

Yarışı İsveçli Oskar Edlund, 49.20 ile birinci bitirmesine rağmen dokuzuncu engeli tam geçmediği için diskalifiye edildi. Bu sonuçla birlikte Berke Akçam, Türkiye’nin atletizm tarihindeki ilk Dünya 20 Yaş Altı şampiyonluğuna ulaştı.

20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası erkekler 400 metre engelli:

https://www.youtube.com/watch?v=EWjaDU9jieY

Milli tenisçi Almanya’da şampiyon

Milli tenisçi Ergi Kırkın, Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından Almanya’da düzenlenen Überlingen Open’da şampiyonluğa ulaştı.

Toprak zeminde oynanan turnuvanın finalinde Alman Henri Squire ile karşılaşan 22 yaşındaki milli sporcu, rakibini 6-3, 4-6, 6-4’lük setler sonucunda 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Teklerde üst üste 15. galibiyetini alan Ergi Kırkın, aynı zamanda üst üste üçüncü şampiyonluğunu da elde etti.

Genç karateciler Finladiya’da zirveye çıktı

Finlandiya’da düzenlenen 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye, genel sıralamada birinciliği elde etti.

Toplamda dokuz altın, iki gümüş ve altı bronz madalya kazanan milli karateciler, Türkiye’yi organizasyonun en başarılı ülkesi yaptı. Türkiye, böylece bu turnuvada üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonanın ikinci ve son gününde kumitede 21 yaş altı erkekler 67 kiloda Ekrem Altuner Yılmaz, 75 kiloda Enes Bulut, +84 kiloda Ömer Faruk Arslan altın, erkekler kumite 60 kiloda ise Burak Özdemir gümüş madalya kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.