Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı – 1950’lerden bugüne aynı yöntem: AKP milletvekilinin polise hakaretini gizlediler

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazıda, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, aracını durduran trafik polisine tepki gösterdiği görüntüleri ve olayın medyadaki yansımalarını değerlendirdi.

“Merak edenler, AKP Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın trafik polisine hakareti ve TÜBİTAK’ın TEKNOFEST’e her yıl kaynak ayırması hakkındaki gelişmeleri, sosyal medya, internet siteleri, televizyonlar ve radyolardan öğrenebilirler. Zira her iki konudaki hem iddialar hem de sonra yaşanan gelişmeler ve açıklamalar, bağımsız ve eleştirel medyada ayrıntılı olarak yayımlandı.

İktidar medyasının iddiaları aktarmadan sadece yanıtları içeren haberler yayımlaması, bilginin topluma ulaşmasını 1950’lerdeki kadar engelleyemez. Ama Türkiye’deki mevcut kutuplaşmanın o yılları hiç aratmadığı göz önünde tutulduğunda iktidar medyasının Cumhur İttifakı seçmenleri üzerinde etkili olduğunu kabul etmek gerek” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Demokrat Parti’nin 1950’lerdeki propaganda teknikleri ve basına ilişkin tutumu ile AKP iktidarının bugünkü uygulamaları arasındaki benzerlik olduğunu ifade eden  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.