Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Sadece Boğaziçi de değil; inat mı, taviz mi?

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report’ta yayımlanan yazısında, Rektör Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Naci İnci’nin atanmasını ele aldı.

Bazı çevrelere göre Erdoğan’ın tepkilere rağmen İnci’yi atamasının nedeninin “Kimse bana ne yapacağımı söyleyemez” türünden bir inat olduğunu, bazı çevrelerin ise bu tasarrufu bir uzlaşma sinyali olarak gördüğünü yazan Yetkin, şöyle devam etti:

“Bu çevreler, Erdoğan tarafından Boğaziçi’ne kurulan Hukuk ve İletişim fakültelerine olan atamalara bakılması gerektiğini söylüyorlar. Üniversitenin İngilizce eğitim ölçütleri de fiilen değiştirilerek AK Parti (hatta MHP dahil, Cumhur İttifakı) kadrolaşmasının bu iki fakülteden başlatılacağını öne sürüyorlar. Elimde henüz daha somut bilgi olmadığı için hangi AK Partili ismin yakınının, nereye, nasıl atanacağı belli olan isimleri veremiyorum ama siz M.P.O. harflerini bir kenara yazın lütfen.”

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.