Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de ikinci hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe, üç puanı son dakikalarda bulduğu goller ile aldı – Galatasaray ve Trabzonspor, ikide iki yapma amacında

Süper Lig’de ikinci hafta karşılaşmalarında heyecan devam ediyor. Gaziantep FK deplasmanına çıkan Beşiktaş, rakibi ile 0-0 berabere kalarak ilk puan kayıplarını yaşadı. Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından puanını dörde yükseltti. Gaziantep FK ise ligdeki ilk puanını aldı.

Sezonu Adana Demirspor galibiyeti ile açan Fenerbahçe ise dün (22 Ağustos) oynanan karşılaşmada Fraport TAV Antalyaspor’u konuk etti. Sarı-lacivertliler, büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Miha Zajc ve Enner Valencia’nın son dakikalarda bulduğu goller ile rakibini 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe, bu galibiyetin ardından puanını altıya yükseltirken Fraport TAV Antalyaspor ise bir puanda kaldı. Öte yandan Süper Lig’de ikinci hafta, bugün oynanacak iki karşılaşma ile tamamlanacak. Galatasaray, Atakaş Hatayspor’u konuk ederken Trabzonspor ise sahasında Demir Grup Sivasspor’u ağırlayacak.

Altay, sezona fırtına gibi başladı

18 yıllık aranın ardından Süper Lig’e Yukatel Kayserispor galibiyeti ile ”merhaba” diyen Altay, ligin ikinci haftasında Aytemiz Alanyaspor deplasmanına çıktı. Ev sahibinin henüz 23. dakikada Efecan Karaca’nın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalması, İzmir temsilcisinin işini kolaylaştırdı. Siyah-beyazlılar, güçlü rakibini Khaly Thiam, Martin Rodriguez, Cesar Pinares ve Mohamed Rayyan’ın golleri ile 4-1 mağlup ederek sezona altı puan ile başladı. Aytemiz Alanyaspor’un maçtaki tek golünü Famara Diedhiou kaydetti. Ancak Diedhiou, mücadelenin 76. dakikasında çift sarı karttan kırmızı kart görerek takımını dokuz kişi bıraktı.

Altay’ın tecrübeli teknik direktörü Mustafa Denizli, Aytemiz Alanyaspor galibiyeti ile Süper Lig kariyerindeki 200. galibiyetini elde etti. 

Beşiktaş, Gaziantep FK deplasmanından beraberlik ile döndü

Beşiktaş, Süper Lig’in ikinci haftasında Gaziantep FK deplasmanına konuk oldu. Geçen hafta Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup ederek sezona üç puan ile başlayan siyah-beyazlılar, Gaziantep deplasmanında oldukça tutuk bir görüntü çizdi. Maç boyunca gol pozisyonları üretmekte zorlanan Beşiktaş, sahadan 0-0’lık skor ile ayrılmak zorunda kaldı. Siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından puanını dörde yükseltti. Gaziantep FK ise ligdeki ilk puanını aldı. Öte yandan Beşiktaş’ta yeni transferler Alex Teixeira ve Michy Batshuayi, mücadelenin 67. dakikasında oyuna dahil oldu.

Fabrice N’Sakala’nın yaşadığı rahatsızlık ise sahadaki futbolun önüne geçti. Kongolu futbolcu, 70. dakikada bir anda yere yığıldı ve ambulansla acilen hastaneye kaldırıldı. Rahatsızlığı nedeniyle herkesi korkutan N’Sakala, dün (22 Ağustos) yaptığı açıklama ile yüreklere su serpti. N’Sakala şunları söyledi: “Mesajlarınız ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Zor bir andı hepimiz için. Kendimi bugün çok daha iyi hissediyorum. Antrenmanlara bile başlayabilecek kadar iyi hissediyorum. Yakında geri döneceğim. Görüşürüz.”

Beşiktaş, dün gece saatlerinde yapmış olduğu bir paylaşım ile Fabrice N’Sakala’nın son durumu hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Siyah-beyazlıların, 31 yaşındaki futbolcu hakkındaki açıklaması şöyle: “Futbolcumuz Fabrice Nsakala, Gaziantep’teki ön tetkik ve tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından ileri tetkik ve tedavisinin devamı amacıyla Acıbadem Altunizade Hastanesi’ne transfer edilmiştir. Fabrice Nsakala’nın genel durumu stabildir.”

Fenerbahçe, son dakikalarda bulduğu goller ile mutlu sona ulaştı 

Fenerbahçe, Süper Lig’in ikinci haftasında eski teknik direktörü Ersun Yanal’ın takımı Fraport TAV Antalyaspor’u konuk etti. Mücadele, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki ekibin de mutlak gol pozisyonlarından faydalanamadığı mücadelede son dakikalara 0-0’lık eşitlik ile girildi. Ancak Fenerbahçe, karşılaşmanın 89. ve 90+2. dakikasında bulduğu iki gol ile üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren isimler ise Miha Zajc ve Enner Valencia oldu. Oyuna 64. dakikada dahil olan iki isim, Fenerbahçe’nin sezona ikide iki ile başlamasını sağladı. İstanbul’dan 2-0’lık mağlubiyet ile dönen Fraport TAV Antalyaspor ise bir puanda kaldı. Öte yandan Fenerbahçe’nin yeni transferi Kim Min-jae, mücadelede 87 dakika forma giydi. Güney Koreli stoper, bu dakikada yerini 16 yaşındaki Arda Güler’e bıraktı. Arda ise Miha Zajc’ın golünde asist yapan isim oldu.

Miha Zajc’ın 89. dakikada gelen golünün ardından teknik direktör Vitor Pereira’nın yaşadığı büyük sevinç:

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1429542482061242371?s=20

Galatasaray ve Trabzonspor, ikide iki yapmak istiyor

Süper Lig’de 2021-2022 sezonun ikinci haftası, bugün (23 Ağustos) oynanacak iki karşılaşma ile sona erecek. Trabzonspor, saat 19.15’te Demir Grup Sivasspor’u sahasında ağırlayacak. Galatasaray ise haftanın kapanış maçında sahne alacak. Sarı-kırmızılılar, saat 21.45’te Atakaş Hatayspor’u Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda konuk edecek.

Süper Lig’in ikinci haftasında şu ana kadar alınan sonuçlar:

Yukatel Kayserispor 1-1 Adana Demirspor

Kasımpaşa 2-0 GZT Giresunspor

Çaykur Rizespor 0-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Gaziantep FK 0-0 Beşiktaş

İttifak Holding Konyaspor 2-1 Medipol Başakşehir

Fenerbahçe 2-0 Antalyaspor

Göztepe 0-1 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.