Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Naci İnci’den mesaj: “Öğrencilere açılan disiplin soruşturmalarının iptalini isteyeceğim”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci sosyal medya hesabından öğrencilere ve öğretim görevlilerine yönelik açıklamalarda bulundu. İnci, “Şahsımla ilgili olarak öğrencilerimize açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi talimatını ilgili birimlere ileteceğim” dedi.

Resmi Gazete’de 21 Ağustos’ta yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine, bu görevi halihazırda vekaleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. İnci, 21 Ağustos’ta açtığı Twitter hesabında Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerine yönelik açıklamalar yaptı. İnci akademisyenlere yönelik açıklamasını Twitter hesabından yayımlandıktan sonra, akademisyenlere aynı açıklamayı e-posta ile yolladı. 

İnci: “Popülist bir anlayış yerine akademik kuralların ciddiyetle uygulanmasını hedeflemekteyim” 

Akademisyenlere yönelik yaptığı açıklamada Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü geleneğinden bahseden İnci, “Popülist bir anlayış yerine akademik kuralların ciddiyetle uygulanmasını, daha üretken bir akademik ortamın kurulması için öğretim üyelerimizin üretimi önünde engel olan insan kaynağı ihtiyacının giderilmesini, gerekli kadroların sağlanmasını, altyapının güçlendirilmesini ve öğretim üyelerimize iyi bir çalışma ortamı kurulması için gereken çalışmaların yapılmasını hedeflemekteyim” dedi. 

“Mevki ve makamların geçici, gösterdiğimiz gayretin eninde sonunda tüm mensuplarımız tarafından anlaşılacağına eminim”

Mevki ve makamların geçici olduğunu belirten İnci öğretim üyelerine yönelik açıklamasında şunları kaydetti: “Ortak bir anlayış çerçevesinde uyumlu ve aynı zamanda sorumlu bir çalışma ortamının kurulması hepimizin görevidir. Son dönemde yaşanan yönetimsel sıkıntıların akademik kalitemizi olumsuz etkilememesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin kalitesine uygun bir sürecin yürütülmesi için gösterdiğimiz gayretin eninde sonunda tüm mensuplarımız tarafından anlaşılacağına eminim. Elbette birbirimizi gerektiğinde eleştirerek, görüşlerimizi paylaşacağız ancak bunun uygar bir ortamda saygı çerçevesinde yerine getirilmesi en büyük dileğimdir.” 

İnci, Twitter’da paylaştığı bu açıklamayı bir süre sonra öğretim üyelerine e-posta olarak yolladı. 

“Son aylarda yaşanan talihsiz olaylar”

İnci, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik açıklamasında yine üniversitenin köklü geleneğinden bahsetti, “Son aylarda yaşanan talihsiz olaylar nedeniyle yara alan birlikte yaşama ortamının yeniden tesis edilebilmesi için tüm kampüs sakinlerinin karşılıklı saygıya dayalı bir ortam oluşturmak için eşit sorumluluğa sahip olduğunu düşünmekteyim” diye ekledi. 

“Şahsımla ilgili olarak öğrencilerimize açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi talimatını ilgili birimlere ileteceğim”

Eleştiri ve demokratik protesto hakkını kullanmanın herkesin hakkı olduğunu aktaran İnci, “Eleştirinin kişileri rencide edici bir karaktere sahip olmaması ‘öteki’nin haklarını da gözetmesi ve barışçıl yöntemlerle gerçekleştirilmesi, Boğaziçi kültürünün de bunu gerektirdiği kuşkusuz. Bu yaklaşımın kampüsümüzde hâkim olacağı inancı ile bugüne kadar şahsımla ilgili olarak öğrencilerimize açılan tüm disiplin soruşturmalarının iptal edilmesi talimatını ilgili birimlere ileteceğim” dedi. 

Ne olmuştu?

2 Ocak 2021’de gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Melih Bulu atanmıştı. Bulu öğrenciler ve akademisyenlerin aylar süren protestolarının ardından, 15 Temmuz’da yine gece yarısı yayımlanan bir kararla görevden alındı. Bulu görevden alındıktan sonra  yerine vekaleten rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 21 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.