Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020: Büyük Britanya adına 4×100 metre bayrak yarışında koşan CJ Ujah’a Uluslararası Test Ajansı tarafından soruşturma açıldı

Büyük Britanya’nın 4×100 metre bayrak yarışında gümüş madalya kazanmasında önemli rol oynayan CJ Ujah’ın test sonuçlarında; Ostarine ve S-23 maddeleri gözlemlendi. Bu ilaçların anabolik steroid kullanımını maskelediği belirtilirken Uluslararası Test Ajansı, sporcuya soruşturma açıldığını duyurdu.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Büyük Britanya 4×100 bayrak takımıyla gümüş madalya kazanan CJ Ujah’da, iki yasaklı maddenin pozitif çıkması sebebiyle ada ülkesinin madalyasını kaybetme riski doğdu. 27 yaşındaki sprinterin, bayrak yarışlarından birini takiben alınan örneklerinde çıkan maddelerin, anabolik steroidlere benzer ve ABD Dopingle Mücadele Ajansı’na göre “androjenik (testosteron üretimine yardımcı)” özellikler barındırdığı bildirildi. Her iki maddenin de vücuttaki kas kütlesini artırmak için kullanılan Seçici Androjen Reseptör Modülatörleri (SARM) olması sebebiyle, Büyük Britanya Anti Doping kuruluşu (UKAD) tarafından Ostararine’nin dünyanın hiçbir yerinde insan tüketimi için onaylanmadığı açıklandı.

CJ Ujah’ın lisansı geçici olarak askıya alınırken, Olimpiyat Oyunları’nda numune almaktan sorumlu Uluslararası Test Ajansı’nın açtığı soruşturmanın tamamlanması gerekiyor. 27 yaşındaki sprinter, Tokyo 2020’de mücadele eden Bahreynli 1500 metre koşucusu Sadik Mikhou, Gürcü gülle atmacı Benik Abramyan ve Kenyalı sprinter Mark Otieno Odhiambo’dan sonra numunesinde yasaklı madde çıkan dördüncü sporcu oldu.

Ujah, suçlamalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, B numunesinin sonuçlarını talep etmesi mümkün. 27 yaşındaki sprinter, Dwain Chambers’ın 2003 yılında performans arttırıcı ilaçlar kullandığını kabul etmesinden bu yana yasaklı bir madde için pozitif test sonucu veren en yüksek profilli İngiliz atlet olacak. İngiltere cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı.

Tokyo 2020’deki erkekler 4×100 bayrak yarışı finali:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.