Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 141 general ve amiralin görev yerleri değişti, Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Genelkurmay İkinci Başkanlığı’na atandı

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 85, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 30 generalin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise 26 amiralin görev yerleri değişti. Karar bugünkü (25 Ağustos) Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Genelkurmay İkinci Başkanlığı’na atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda iki orgeneral, dört korgeneral, 11 tümgeneral ve 68 tuğgeneralin görev yeri değişti. Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Genelkurmay İkinci Başkanlığı’na, son Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) orgeneralliğe yükseltilen Ali Sivri ise Ege Ordu Komutanlığı görevine atandı. Korgeneral Kemal Yeni Birinci Ordu Komutanlığı’na, Korgeneral Yavuz Türkgenci Üçüncü Ordu Komutanlığı’na, Korgeneral Levent Ergün ise Üçüncü Kolordu Komutanlığı’na getirildi. 

Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na Korgeneral Rafet Dalkıran getirildi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda Korgeneral Rafet Dalkıran Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na atanırken Dalkıran’ın önceki görevi olan İkinci Ana Jet Üssü Komutanlığı’na Tümgeneral Erdoğan Gür atandı. Önceki Genelkurmay İstihbarat Başkanı Tümgeneral Ali Serin ise Hava Lojistik Komutanlığı’na atanırken Tümgeneral İsmail Günaydın Hava Harp Okulu Komutanlığı’na getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bir korgeneral, altı tümgeneral ve 23 tuğgeneralin görev yeri değiştirildi.

YAŞ’ta koramiralliğe yükseltilen Kadir Yıldız, Güney Deniz Saha Komutanlığı görevini yeni rütbesiyle sürdürecek

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise beş tümamiral ve 20 tuğamiralin görev yerleri değiştirildi. YAŞ’ta koramiralliğe yükseltilen Kadir Yıldız, Güney Deniz Saha Komutanlığı görevine yeni rütbesiyle devam edecek. Tuğamiral İsmail Güldoğan Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na, Tuğamiral Nejat İnanır ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı’na atandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.