Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (20): New York’ta yeni vali, aşıda onay dönemi ve bitmeyen aşı kavgaları

New York (NY) eyaleti bir gece yarısı valisiz kaldı! Elbette herkesin haberi vardı lakin New York eski valisi illa havalı bir gidiş yapacağı için bir e-mail atarak veda etti ve görevini yeni vali Kathy Hochul’a devrettiğini açıkladı. Vali Kathy Hochul göreve başladı, başladığı gün NY’ta okullara, öğretmenlere ve okul çalışanlarına aşı ve maske zorunluluğu getirdi. İkinci gününde de Andrew Cuomo döneminde koronavirüsten hayatını kaybeden insanların sayısının 12 bin kişi eksik aktarıldığını açıkladı. Hochul’ın işi zor zira Cuomo’dan enkaz devraldı ve Cuomo gerisinde ulaşım sistemi, sağlık sistemi çalışmayan bir şehir bıraktı. Bu kadar olumsuz haberin içinde belki de olumlu tek haber FDA’den aşıya onay gelmesi olabilirdi ancak bu haber de aşı destekçileri ve aşı karşıtları arasındaki tartışmayı bitirecek gibi durmuyor. Rakamlar artmaya başladı, hastanelerde yatak bulunamıyor ve bu salgından belki de en çok etkilenen çocuklar ise okullarına dönmeye çalışıyor. Lakin ABD’de hem siyasi ortam hem de sosyal ortamlar gergin. Sosyal medyaya düşen bir okul kavgası videosu basit bir öğrenci kavgası değildi. Bir öğretmenin öğrencisini yerlerde sürüklemesi, yumruklaması, ‘Sen de sokaklarda ölen başka bir siyah çocuk olacaksın’ demesi isyana yol açtı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.