Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Taliban bize Kabil Havaalanı’nı işletmemizi teklif etti”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Taliban bize, ‘Kabil Havaalanı’nı siz işletin’ teklifini yaptı” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan, Kabil Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin, “Dün Kabil’de gerçekleştirilen o felaketi, o kapsamlı terör saldırısını milletçe telin ediyoruz, kınıyoruz. DEAŞ’ın böyle bir süreç içerisinde bu adımı atmış olması, bölgede ve dünyada nasıl tehlikeli bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Türk askerlerinin Afganistan’dan tahliyesiyle ilgili de Erdoğan, “TSK personelimizin tahliyesi de malum, devam ediyor. Tahliyeleri en kısa zamanda ve en hızlı şekilde tamamlayacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taliban’la görüşme hususundaki eleştirileri de şöyle yanıtladı: “Bizim kiminle, nerede, ne zaman, ne gibi görüşmeler yapacağımız konusunda kimseden izin almak gibi bir lüksümüz de yoktur.”

“Taliban bize ‘Havaalanının işletmesini siz yapın’ teklifini yaptı”

Erdoğan, Türkiye’nin 1 Eylül’den sonra Afganistan’daki tutumuyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Afganistan’daki tabloyu, durumu görmemiz lazım. Afganistan’da şu anda ciddi bir yönetim boşluğu söz konusu. Önce yönetimin belirgin hale gelmesi gerekiyor, biz o zaman kararımızı vereceğiz. Taliban bize ‘Havaalanının işletmesini siz yapın’ teklifini yaptı, henüz karar vermedik. Şu anda uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili acelemiz yok.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’nın kayıtlarında, Afganistan’dan gelen mevcut göçmen sayısının 300 bin olduğunu söyleyerek, “Bizler göç olayında çok hassasız. İran sınırından Irak ve Suriye sınırına kadar neredeyse her yeri duvarlarla örüyoruz” dedi. Erdoğan, muhalefetin “Türkiye’de 1,5 milyon Afgan mülteci var” açıklamalarını ise “yalan terörü” olarak tanımladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.