Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Şuraya hal ve gidişten memnun bir çiftin resmini koyalım

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos’ta Malazgirt Savaşı’nın yıldönümü için düzenlenen törende çekilen fotoğraflardan birinde verdikleri poz üzerinden, ikili arasındaki ittifakın geleceğini değerlendirdi.

“Erdoğan için en önemlisi yeniden seçilebilmek. Bahçeli için en önemlisi iktidar ortağı kalabilmek ve Erdoğan’ın punduna getirip kendisini resmin dışında bırakmasının önüne geçmek. Bunun yolu, Cumhurbaşkanı (ya da artık Başkan diyebiliriz) yardımcısının da seçimle işbaşına gelmesi, dolayısıyla istendiği an görevden alınamaması. Seçim yasasına gelince. Gerçi HDP kapatılsa bile seçime katılıp Meclis’e girmek için alternatif senaryolarının hazır olduğunu açıkladı. Ancak yüzde 10 barajı artık HDP’den ve İYİ Parti’den çok MHP’yi riske attığı için seçim barajı yüzde 10’dan düşürülecek gibi; yüzde 7 ve yüzde 5 seçenekleri var. Anlaşılamayan nokta daraltılmış bölge sisteminin nasıl uygulanacağı idi. AK Parti seçim bölgesi sınırlarının CHP, İYİ Parti ve HDP için en dezavantajlı şekilde çizilmesini isterken MHP bunun kendi oylarını da AK Parti’ye yönlendirebileceğini görüyordu.

Fotoğraf, acaba bu konuda da bir uzlaşmaya varıldığını mı gösteriyor?

Bakın bir hal ve gidişten memnun ortaklar fotoğrafından nerelere geldik. Bekleyelim, görelim” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.