Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli-Hozat’taki orman yangınına ilk kez uçak ve helikopter ile müdahale edildi

Tunceli’nin Hozat ilçesi kırsalında 18 Ağustos’taki operasyondan sonra çıktığı ileri sürülen orman yangınına karadan arazi şartları nedeniyle müdahale edilemiyordu. Bugün ilk kez bölgeye bir yangın söndürme uçağı ve iki helikopter ile havadan müdahale edildi.

CHP ve HDP’li milletvekillerinin de olduğu yangın bölgesinde havadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınan yangın, müdahaleye ara verilmesi ile yeniden başladı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, yangın çıkan bölgenin çok geniş bir alan olduğunu, bugün havadan ilk kez müdahale yapıldığını ancak yangının tam anlamıyla kontrol altına alınmadığını söyledi.

Hozat ilçesinde 18 Ağustos’ta güvenlik güçlerinin kırsalda düzenlediği operasyondan sonra çıktığı ileri sürülen orman yangınına arazi şartları nedeniyle karadan müdahale edilemezken, bugün ilk kez yangına uçak ve helikopterler ile müdahale edildi. İki helikopter ve bir yangın söndürme uçağının müdahalesi sırasında kontrol altına alınan bölgelerde, havadan çalışmalara ara verilince yangının yeniden çıktığı görüldü. Hozat’ta başlayan yangın Ovacık ilçe sınırına dayanırken, bugün CHP ve HDP milletvekilleri bölgeye gitti.

Tiryaki: “Köylüler ile görüşmemize valilik kararı gerekçesiyle izin verilmedi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP’li vekiller ile HDP milletvekilleri yangının etkili olduğu kırsal alanda incelemelerde bulundu. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, yangının büyük bir bölgede devam ettiğini, helikopterler ve bir uçak ile bugün ilk kez havada müdahale edildiğini belirterek, “Biz Meclis idare amirimiz Mahmut Toğrul ve BDP Eş Başkanımız Salihe Aydeniz ile bölgeye geldik. Köylüler ile görüşmemize valilik kararı gerekçesiyle izin verilmedi. Geyiksu’dan Dersim’e gelirken bu kez farklı bir bölgenin yandığına tanıklık ettik. Bölgenin coğrafi koşulları nedeniyle karadan müdahale çok zor. Havadan müdahale durduğu anda yeniden yangın çıkıyor” dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün havadan yapılan müdahale ile bazı alanların kontrol altına alındığını ancak müdahalenin durmasından bir süre sonra söz konusu bölgelerde yeniden alevlerin çıktığını söyledi. Tunceli Valiliği’nin açıklamasında ise orman yangınlarına bugün havadan müdahalenin yapıldığını belirtilerek, “Hozat Tanzi Deresi üzerinde devam eden ve etrafı iş makineleri marifetiyle daraltılmış olan örtü yangınına; sabah erken saatlerden itibaren karadan ve havadan müdahale edilmekte olup çalışmaların gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.