Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de üçüncü hafta sona erdi: Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor haftayı üç puan ile kapattı – Galatasaray, Kasımpaşa’ya yakalandı

Süper Lig’de üçüncü hafta, dün (29 Ağustos) oynanan dört maç ile sona erdi. Galatasaray, 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalırken Göztepe ise Demir Grup Sivasspor deplasmanında bir puanı son dakikalarda attığı gol ile kurtardı. Fenerbahçe ve Trabzonspor ise dünün kazananları oldu. Sarı-lacivertliler, haftaya lider başlayan Altay’ı deplasmanda 2-0’lık skor ile mağlup etti. Bordo-mavililer ise GZT Giresunspor’u deplasmanda 1-0 yendi. Öte yandan Beşiktaş, 28 Ağustos Cumartesi günü yeni transferi Alex Teixeira’nın golü ile VavaCars Fatih Karagümrük’ü mağlup etti. 

Beşiktaş, Brezilyalı yıldızı ile güldü 

Beşiktaş, Süper Lig’in üçüncü haftasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü sahasında konuk etti. Geçen hafta Gaziantep FK engeline takılan siyah-beyazlılar, karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Mücadelenin ilk düdüğünden itibaren VavaCars Fatih Karagümrük kalesinde pozisyonlara giren Beşiktaş, aradığı golü 30. dakikada yeni transferi ile buldu. Ceza sahası dışından şık bir gol vuruşuna imza atan Alex Teixeira, takımını karşılaşmada 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Brezilyalı yıldızın Süper Lig’deki ilk golü oldu. 

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Beşiktaş, 48. dakikada Salih Uçan’ın ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı. Ancak Salih’in oyundan atılması, ev sahibinin hızını kesmedi. Bir kişi eksik olmasına rağmen VavaCars Fatih Karagümrük’ü kalesinden uzak tutmayı başaran Beşiktaş, ikinci yarının kalan bölümünde Valentin Rosier, Michy Batshuayi ve Vida ile net gol fırsatları yakaladı. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, girilen bu pozisyonlardan gol sesi çıkaramadı fakat 1-0’lık üstünlüğünü maçın son düdüğüne kadar korudu. VavaCars Fatih Karagümrük’ü Alex Teixeira’nın attığı gol ile 1-0 yenen Beşiktaş, puanını yediye yükseltti. Francesco Farioli’nin ekibi ise dört puanda kaldı. 

Beşiktaş’ın VavaCars Fatih Karagümrük galibiyeti paylaşımı:

Beşiktaş, 1985-1986 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunda oynadığı ilk üç maçta gol yemedi. 

Galatasaray, 2-0’lık üstünlüğünü koruyamadı 

Sezona ikide iki yaparak başlayan Galatasaray, ligin üçüncü haftasında Kasımpaşa deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, mücadelenin 32. dakikasında yeni transferi Alexandru Cicaldau’nun attığı gol ile 1-0 öne geçti. Golün asistini ise bir diğer yeni transfer Olimpiu Morutan yaptı. İki Romen futbolcusunun işbirliği ile öne geçen Galatasaray, 38. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Morutan, bu golün de yaratıcısı olmayı başardı. Ancak skor avantajını eline geçiren Galatasaray, ilk yarının son dakikasında kalesinde beklemediği bir gol gördü. Yusuf Erdoğan’ın asistinde Kasımpaşa’nın yeni transferi Nicolai Jörgensen, skoru 2-1’e getiren golü kaydetti. 

İlk yarının son dakikasında bulduğu gol ile morallenen Kasımpaşa, ikinci yarının başlaması ile birlikte rakip kalede daha fazla gözükmeye başladı. Ev sahibi ekibin bu baskısı, 66. dakikada sonuç verdi. Galatasaray’da Taylan Antalyalı’nın büyük hatası sonrası top ile buluşan Umut Bozok, fileleri havalandırarak skoru 2-2’ye getirdi. Kasımpaşa’nın yeni transferi, böylelikle Süper Lig’deki ikinci golüne imza attı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ise eşitlik bozulmadı. 

Galatasaray’ın Süper Lig’deki sekiz maçlık galibiyet serisi Kasımpaşa karşısında sona erdi.

Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu’nun gecesi 

Süper Lig’e ikide iki ile başlayan Altay ve Fenerbahçe, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Karşılıklı pozisyonlara sahne olan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. 

Fenerbahçe, ikinci yarıya ise Ferdi Kadıoğlu önderliğinde harika bir giriş yaptı. Vitor Pereira’nın sisteminde sol kanat bek pozisyonunda oynayan 21 yaşındaki futbolcu, maçın 51. dakikasında ceza sahası dışından attığı gol ile skoru 1-0’a getirdi. Ferdi, attığı bu golün hemen ardından bir kez daha sahne aldı. Osayi Samuel’in pası ile ceza sahasına hareketlenen genç yıldız adayı, uygun durumdaki Enner Valencia’ya harika bir pas çıkardı. Valencia da bu ikramı geri çevirmeyerek takımını 2-0 öne geçirdi. Valencia, böylelikle bu sezon oynadığı resmi maçlarda attığı gol sayısını beşe çıkarmış oldu. 

İkinci yarının hemen başında 2-0’lık üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe, maçın geri kalan bölümünde rakibine gol şansı tanımadı. Sarı-lacivertliler, puanını dokuza yükseltirken bu sezonki ilk mağlubiyetini yaşayan İzmir temsilcisi altı puanda kaldı.  

Fenerbahçe, 1983-84 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunun ilk üç maçını gol yemeden kazandı. 

Altay Bayındır, Rüştü Reçber’den (1998/99) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk üç maçında da kalesini gole kapatan ilk Fenerbahçe kalecisi oldu.

Trabzonspor, yoluna doludizgin devam ediyor 

Sezona harika bir giriş yapan Trabzonspor, Süper Lig’in üçüncü haftasında GZT Giresunspor deplasmanına konuk oldu. Bordo-mavililer, yedinci dakikada bulduğu gol ile Karadeniz derbisinde öne geçti. Anastasios Bakasetas’ın kullandığı köşe vuruşunda Anthony Nwakaeme, skoru 1-0’a getiren golü kaydederek bu sezonki gol sayısını üçe çıkardı. Trabzonspor, maçın erken dakikalarında bulduğu bu golün avantajını ise son düdüğe kadar korumayı başardı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, GZT Giresunpor galibiyeti ile Süper Lig’de zirvenin yeni sahibi oldu. Ligde henüz gol ile tanışamayan GZT Giresunspor ise son sırada yer aldı.

Trabzonspor, 2004-2005 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonuna üçte üç yaparak başladı. 

Trabzonspor, Süper Lig’in ilk üç haftasında en fazla isabetli şut çeken (19) ve gol atan (8) takım oldu.

Süper Lig’de 3. hafta sonunda alınan sonuçlar ve puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.