Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 ABD Açık: Cem İlkel, Slovak raket Alex Molcan’a 3-1 mağlup olarak ilk turda elendi

Cem İlkel, 2021 ABD Açık ilk tur karşılaşmasında Slovak rakibi Alex 4-6, 6-3, 6-1 ve 6-1’lik setlerle 3-1 mağlup oldu ve ABD Açık’a veda etti. Alex Molcan bu sonuçla ABD Açık’ta ikinci tura yükseldi.

Maça servis kırarak başlayan Cem İlkel, iyi servis attığı ilk seti 6-4 kazanarak ABD Açık ana tablosunda çıktığı ilk maçta ilk setini kazanmış oldu. Fakat sonrasında rakibinin yakaladığı momentuma engel olamadı ve müsabakayı kaybetti.

Teklerde dünya sıralamasında 188. sırada bulunan 26 yaşındaki milli tenisçi, ABD Açık elemeleri ilk turunda Alman Cedrik-Marcel Stebe’yi 2-0, ikinci turunda İspanyol Fernando Verdasco’yu 2-1 ve final turunda Çek Jiri Lehecka’yı 2-0 mağlup ederek kariyerinde ilk kez ana tabloya kalma başarısı göstermişti.

Cem İlkel’den önce ABD Açık’ta ana tabloya kalma başarısı gösteren Türk tenisçiler; 2009, 2011 ve 2015 yıllarında Marsel İlhan, 2016’da Çağla Büyükakçay ve 2017’de İpek Soylu olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.