Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’daki temsilcilerimiz bu hafta ne yaptı? (3) – Yusuf Yazıcı, Ali Akman, Cenk Özkaçar ve Cengiz Ünder rakip fileleri sarstı

Avrupa’daki liglerde 2021-2022 sezonu heyecanı devam ediyor. Bu liglerde forma giyen temsilcilerimizin takımlarındaki performansları ise hem ülkemizdeki futbolseverleri hem de milli takımı yakından ilgilendiriyor. Medyascope Spor Servisi olarak Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden futbolcularımızın bu haftaki performanslarını sizin için derledik.

Inter, yoluna doludizgin devam ediyor

Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter, İtalya Serie A’nın ikinci haftasında Hellas Verona deplasmanına konuk oldu. Milano temsilcisi, karşılaşmayı Lautaro Martinez ve Joaquin Correa’nın (2) golleri ile 3-1 mağlup etti. Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmada 87 dakika forma giydi.

Hakan Çalhanoğlu’nun Hellas Verona karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 87 dakika

Toplam pas: 41

Pas yüzdesi: %71,7

Kilit pas: 3

Çalım: 1

Top çalma: 4

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 7,17

Ali Akman, gollerine devam ediyor 

Bursaspor’dan Almanya Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt’a transfer olan Ali Akman, yeni kulübü tarafından kısa süre sonra Hollanda Eredivisie Ligi ekiplerinden Nijmegen’e kiralandı. Nijmegen geçen hafta Ali Akman’ın ve Jonathan Okita’nın golleri ile PEC Zwolle’yi 2-0 mağlup etmişti. Milli futbolcumuzun çıkışı, bu hafta oynanan Heracles karşılaşmasında da sürdü. NEJ Nijmegen, deplasmanda karşılaştığı rakibini Ali Akman’ın 50. dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup etti. 

Ali Akman’ın Heracles karşısındaki istatistikleri

Sahada kaldığı süre: 71 dakika

Toplam pas: 16

Pas yüzdesi: %68,8

Kilit pas: 0

Şut: 3

Kaleyi bulan şut: 1

Çalım: 0

Top çalma: 0

Gol: 1 

Asist: 0

Maç puanı: 7,06

Ali Akman’ın Heracles karşısındaki golü:

https://twitter.com/burakzihni61/status/1431975539108155395?s=20

Ali Akman, Heracles-NEC Nijmegen karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

Leicester City, Norwich City’yi iki gol ile geçti 

Leicester City, İngiltere Premier Ligi’nin üçüncü haftasında Norwich City deplasmanına konuk oldu. Jamie Vardy’nin sekizinci dakikada attığı gol ile öne geçen Tilkiler’de milli oyuncumuz Çağlar Söyüncü, 44. dakikada Pierre Lees-Melou’yu ceza sahası içerisinde düşürerek penaltıya sebebiyet verdi. Ev sahibi, Teemu Pukki’nin penatıldan attığı gol ile skoru 1-1’e getirdi. Ancak Leicester City, 76. dakikada Marc Albrighton’un golü ile sahadan üç puan ile ayrılmasını bildi. Çağlar Söyüncü, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Çağlar Söyüncü’nün Norwich City karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 65

Pas yüzdesi: %83,1

Top çalma: 1

Top uzaklaştırma: 6

Çalım yeme: 0

Gol: 0 

Asist: 0

Maç puanı: 6,48

Yusuf Yazıcı, Lille’i galibiyete taşıdı

Milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1’in dördüncü haftasında Montpellier’i konuk etti. Lille, 45+1. dakikada Yusuf Yazıcı’nın şık golü ile 1-0 öne geçti. Yusuf, Montpellier filelerine attığı gol ile bu sezonki ilk gol sevincini yaşadı. Montpellier ise kalesinde gördüğü gole yalnızca üç dakika sonra Gaetan Laborde ile cevap verdi. Seyircisi önünde sezonun ilk galibiyetini arayan Lille, Jonathan David’in 56. dakikadaki golü ile skoru 2-1’e getirdi. Bu dakikadan sonra rakibine şans tanımayan Lille, maçı 2-1 kazanarak 2021-2022 sezonundaki ilk galibiyetini almayı başardı. Burak Yılmaz, karşılaşmada 90 dakika forma giyerken Yusuf Yazıcı ise 83. dakikada yerini Amadou Onana’ya bıraktı. Lille’de Zeki Çelik, 90+3. dakikada oyuna dahil oldu. 

Burak Yılmaz’ın Montpellier karşısındaki istatistikleri: 

Toplam pas: 16

Pas yüzdesi: %56,3

Kilit pas: 1

Çalım: 0

Şut: 5

Kaleyi bulan şut: 1

Top çalma: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,14

Yusuf Yazıcı’nın Montpellier karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 83 dakika

Toplam pas: 30

Pas yüzdesi: %76,7

Kilit pas: 1

Çalım: 2

Top çalma: 0

Şut: 4

Kaleyi bulan şut: 1

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 7,74

Yusuf Yazıcı’nın Montpellier karşısındaki golü:

Cengiz Ünder, gollerine devam ediyor 

Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in formasını giydiği Olimpik Marsilya, Fransa Ligue 1’in dördüncü hafta karşılaşmasında Saint-Etienne’i konuk etti. Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi grubundaki rakiplerinden Olimpik Marsilya, karşılaşmayı Matteo Guendouzi, Gerson ve Cengiz Ünder’in attığı goller ile 3-1 kazanmayı başardı. Cengiz, karşılaşmada 90 dakika forma giyerken ligdeki gol sayısını da üçe çıkardı.

Cengiz Ünder’in Saint-Etienne karşısındaki istatistikleri: 

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 27

Pas yüzdesi: %74,1

Kilit pas: 3

Çalım: 2

Top çalma: 0

Şut: 3

Kaleyi bulan şut: 1

Gol: 1

Asist: 0

Maç puanı: 8,39

Cengiz Ünder’in Saint-Etienne filelerine yolladığı gol:

Feyenoord, Utrecht engeline takıldı 

Milli futbolcumuz Orkun Kökçü’nün formasını giydiği Feyenoord, Hollanda Eredivisie’de sezonun üçüncü hafta maçında Utrecht deplasmanına konuk oldu. Ev sahibi, Feyenoord’u Willem Janssen, Moussa Sylla ve Simon Gustafson’un golleri ile 3-1 mağlup etti. Feyenoord’un tek golünü ise Luis Sinisterra kaydetti. Orkun, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Orkun Kökçü’nün Utrecht karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 90 dakika

Toplam pas: 61

Pas yüzdesi: %83,6

Kilit pas: 1

Çalım: 1

Top çalma: 2

Şut: 1

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,64

Getafe, kötü gidişatına devam ediyor 

Barcelona, 2021-2022 sezonunun üçüncü haftasında Getafe’yi konuk etti. Katalan temsilcisi, milli oyuncumuz Enes Ünal’ın formasını giydiği Getafe’yi Sergi Roberto ve Memphis Depay’ın golleri ile 2-1 mağlup etti. Getafe’nin tek golünü, Sandro Ramirez kaydetti. Enes Ünal, karşılaşmada 75 dakika forma giydi. Öte yandan Getafe, ligde henüz puan ile tanışamadı. 

Enes Ünal’ın Barcelona karşısındaki istatistikleri:

Sahada kaldığı süre: 58

Toplam pas: 13

Pas yüzdesi: %46,2

Kilit pas: 3

Çalım: 0

Top çalma: 3

Şut: 0

Kaleyi bulan şut: 0

Gol: 0

Asist: 0

Maç puanı: 6,45

Cenk Özkaçar, gol ile tanıştı 

Belçika 1. Ligi’nin 6. haftasında genç milli futbolcumuz Cenk Özkaçar’ın takımı OH Leuven, Cenk’in de gol attığı karşılaşmada Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldı. Genç stoper, karşılaşmada 90 dakika forma giydi. 

Merih Demiral, Bologna karşısında şans bulamadı

Gian Piero Gasperini ile İtalya Serie A’nın yükselen değeri Atalanta, sezonun ikinci maçında Bologna’yı sahasında konuk etti. Stoper hattını milli futbolcumuz Merih Demiral’ı kadrosuna katarak güçlendiren mavi-siyahlılar, rakibi ile 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı. Merih Demiral, karşılaşmada forma giymedi.

Werder Bremen, Hansa Rostock engelini rahat geçti 

Almanya Bundesliga 2’de heyecan, geçen hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile sürdü. Milli oyuncumuz Ömer Toprak’ın formasını giydiği Werder Bremen, sahasında Hansa Rostock’u 3-0 mağlup etti. Ömer, karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Halil Dervişoğlu, yedek kulübesinde bekledi 

Brentford, İngiltere Premier Ligi’nin üçüncü haftasında Aston Villa deplasmanına konuk oldu. Arılar, Ivan Toney’in golü ile 1-0 öne geçtiği karşılaşmada galibiyete uzanmayı başaramadı. Aston Villa, Emiliano Buendia’nın golü ile sahadan 1-1’lik beraberlik ile ayrılmasını bildi. Brentford’da forma giyen ve yedek kulübesinde görev bekleyen milli futbolcu Halil Dervişoğlu, bu maçta da şans bulamadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.