Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler kullanıyor: Ankara-Güven Hastanesi’nin randevu bilgileri hacklendi

Ankara’nın önde gelen hastanelerinden, eski yeni tüm bakan ve milletvekillerinin yanı sıra, yabancı birçok büyükelçiliğin çalışanının da yararlandığı Güven Hastanesi, hasta kayıt ve randevu bilgilerinin hacklendiğini açıkladı. 

Sisteminde kayıtlı olan hastalarına gönderdiği SMS mesajında, 6698 sayılı Kişi Verilerinin Korunması Kanunu gereğince bilgilendirilme yapılmasının zorunluluk olduğunu belirten Güven Hastanesi “Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından hasta randevu bilgilerinin elinde olduğu iddiası üzerine yapılan incelemelerde, eski hastane otomasyon sisteminde kullanılan randevu bilgilerine yönelik veri ihlali şüphesi oluşmuştur” açıklamasını yaptı. 

Eski Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi milletvekili Ahmet Küçükel ve eşi Aysun Küçükel tarafından kurulan hastane Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerleşkesine çok yakın bir konumda yer alıyor. TBMM ile anlaşmalı olan hastaneyi eski bakan ve milletvekilleri yoğun bir şekilde kullanıyor. Hastane ayrıca, Ankara’daki hemen tüm büyükelçilikler ile de anlaşmalı. Birçok banka ve meslek örgütü ile de anlaşmalı olan hastanenin hasta kayıt verileri birçok hastaneye göre daha kritik bir öneme sahip. 

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da 17 Ekim 2006 tarihinde partisinin grup toplantısında konuşmak üzere gelirken makam aracında rahatsızlanınca hemen Güven Hastanesi Acil Servisi’ne götürülmüştü. Korumalar ve şoför arabadan inince kapıları koruma amaçlı otomatik olarak kapanan makam aracının içinde kalmış, korumaları yandaki inşaattan aldıkları balyozla arabanın camını kırarak Erdoğan’ı sedyeye alıp hastaneye ulaştırmıştı. 

Hastaneden yapılan açıklamada siber saldırıya ilişkin olarak yargıya başvurulacağı belirtilirken hastalardan şifrelerini değiştirmeleri de istendi. Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: 

Daha önce kullanılmakta olan randevu sistemimizde 02.08.2021 tarihinden önce kayıtlı olan kısıtlı sayıdaki kişilerin ad-soyadı, T.C. kimlik numarası, cep telefonu ve e-posta adreslerinin söz konusu veri ihlaline konu olabileceği dikkate alınarak incelemelerimiz devam etmektedir. Gerekli, ek tüm siber güvenlik önlemleri alınmıştır.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.