Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Açık ilk tur maçında Andy Murray – Stefanos Tsitsipas arasında ilginç gerginlik: “Tsitsipas’a saygımı kaybettim”

Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istikrarlı performans gösteremeyen Andy Murray ve teklerde dünya üçüncüsü Stefanos Tsitsipas’ın 2021 ABD Açık ilk turunda karşı karşıya geldiği maç büyük heyecana sahne oldu. Beş saat süren maçı 2-6, 7-6, 3-6, 6-3 ve 6-4 set sonuçlarıyla 3-2 Tsitsipas kazandı ve ikinci tura yükseldi.

Stan Wawrinka’nın sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilmesinin ardından ana tabloda yer bulan Murray, son yıllardaki en başarılı performansını gösterdi. Maç, oynanan yüksek seviye tenisin yanında başka bir olayla daha gündem oldu.

Tsitsipas’ın yedi dakika süren tuvalet molası

Teniste alınan tuvalet ve sakatlık molalarının taktik olarak, rakibin momentumunu kırmak için kullanıldığı uzun süredir tartışma konusu. Maçın kazananını belirleyecek beşinci set öncesi Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas, yedi dakika süren bir tuvalet molası kullandı. Mental olarak taktiksel molalara hazır olduğunu belirten Andy Murray, fiziksel yoğunluğun bu kadar yüksek olduğu bir maçta yedi dakikalık bir aranın ise fiziksel performansı da etkilediğini söyledi.

Tsitsipas’ın ikinci setin sonunda tuvalet molası, üçüncü setin sonunda sakatlık molası kullandığı maçın beşinci seti boyunca Murray, Tsitsipas’ın hile yaptığı yönünde şikayetlerde bulundu. ABD Açık’tan önceki son önemli turnuva olan Cincinnati Açık’ta da Alexander Zverev aynı durumdan dolayı Tsitsipas’a sitem etmişti.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Andy Murray, Tsitsipas hakkında, “Şu anda Tsitsipas’ın ne kadar iyi bir oyuncu olduğu, tenis için ne kadar değerli olduğu, son dört yılın ardından bu seviyede bir maçta gösterdiğim performansı konuşacağım yerde tuvalet molaları hakkında konuşuyorum. Bu saçmalık. Bence harika bir oyuncu ama ona saygımı kaybettim” dedi. Murray maçı kazansaydı da aynı rahatsızlığı ifade edeceğinin altını çizdi. Stefanos Tsitsipas ise Murray’nin sitemi karşısında kurallar dahilindeki hakkını kullandığını söylemekle yetindi.

Maçın ardından Murray, Twitter hesabından “Günün gerçeği, Stefanos Tsitsipas, Jeff Bezos’un uzaya gittiği sürenin iki katı süreyi tuvalette geçirdi. İlginç” diye yazdı.

https://twitter.com/andy_murray/status/1432677183030538248

Eurosport’tan Alex Corretja ise konuyla ilgili şu yorumu yaptı: “Tsitsipas’ın kasıtlı olarak rakibinin ritmini bozmak için mola aldığını düşünmüyorum. Bence mola almak istedi ve kimse ona acele etmesini söylemedi. Bu noktada korttaki süpervizörlerin daha uyanık olması gerekiyor.”

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.