Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antep Kısa Film Festivali 19 Kasım’da başlıyor

“Big Bang ve Berisi” topluluğu bu yıl 19-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Antep Kısa Film Festivali’ni düzenliyor. Festival yarışmalarına başvurmak için son tarih, 19 Ekim 2021. 

Big Bang ve Berisi topluluğu kısa film üretimini artırmak, kısa film ilgililerini buluşturarak yeni üretimlere vesile olmak için, 2016’da bir araya geldi. Big Bang ve Berisi, koronavirüs salgını nedeniyle Antep Kısa Film Günleri’ni 2020’de sinema salonları yerine çevrimiçi düzenledi. Üç gün süren kısa film günlerinde 50 kısa film gösterildi ve yönetmenleriyle söyleşiler yapıldı. Festival yaklaşık 15 bin izleyiciye ulaştı. 

Big Bang ve Berisi, daha geniş bir kitleye ulaşmak amacıyla kısa film etkinliklerini kısa film festivaline dönüştürdü. Bu yıl Antep Kısa Film Festivali’nde kısa film profesyonellerinden oluşan bir jüriyle En İyi Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel Film ödülleri verilecek. Yarışma bölümüne seçilmiş her film 300 TL gösterim ücreti, En iyi Kısa Kurmaca Film ve En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü sahipleri de 3 bin TL maddi ödüle hak kazanacak.

Gaziantep’te kısa film üretimini artırmaya doğrudan bir fayda sağlayabilmek için kentte sinema yapanlara düzenlenecek senaryo yarışmasının kazanına En İyi Senaryo Ödülü ve 2 bin TL yapım desteği sunulacak. Festivalde kısa film gösterimleri sinema salonlarında seyircilerle buluşturulurken, kısa filmcilere özel atölyeler de düzenlenecek. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.