Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe Samatta’yı Royal Antwerp’e kiraladı – Galatasaray Falcao’nun sözleşmesini feshetti

Avrupa liglerinde 2021-2022 sezonu yaz transfer dönemi, bugün (1 Eylül) sona erdi. Ülkemizdeki kulüpleri de yakından ilgilendiren bu dönemde Fenerbahçe, bir türlü istenilen performansı sahaya yansıtamayan santrforu Mbwana Samatta’yı Belçika Ligi ekiplerinden Royal Antwerp’e kiraladı. Galatasaray ise yüzü sakatlıklar dolayısıyla gülmeyen Kolombiyalı yıldızı Rademel Falcao’nun sözleşmesini feshetmeyi tercih etti. 

Mbwana Samatta, Belçika yolcusu

2020-2021 sezonunda Aston Villa’dan kiralanan, bu sezon ise İngiliz kulübünden 6 milyon euroya bonservisi alınan Mbwana Samatta, Fenerbahçe’de gösterdiği performans ile hayal kırıklığı yarattı. Sarı-lacivertlilere transfer olduğu günden bu yana Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Vitor Pereira olmak üzere üç farklı teknik direktör ile çalışan Samatta, kendisine verilen şansların hiçbirini değerlendiremeyek iyice gözden düştü. Tanzanyalı santrfor, geçen sezon çıktığı 30 karşılaşmada yalnızca altı kez fileleri sarsabildi. Bu sezon da üç maça çıkan Samatta, henüz gol ile tanışamamıştı. 

Fenerbahçe, beklenilen performansı sahaya yansıtamayan Samatta’yı elden çıkarmak için 2021-2022 yaz transfer döneminde yoğun mesai harcadı. Günlerdir süren arayışlar, dün (31 Ağustos) olumlu sonuç verdi. Belçika Ligi ekiplerinden Royal Antwerp, Samatta’yı satın alma opsiyonu ile kiraladı. Kadrosunda Fenerbahçe’nin eski santrforu Michael Frey’i de bulunduran Royal Antwerp, temsilcimizin UEFA Avrupa Ligi gruplarında rakibi olacak. 

Royal Antwerp, Fenerbahçe’den Mbwana Samatta’yı kadrosuna kattığını şöyle duyurdu:

Galatasaray’dan bir Radamel Falcao geçti 

1 Eylül 2019 tarihinde Monaco’dan transfer edilen dünyaca ünlü yıldız Radamel Falcao, büyük beklentilere rağmen yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Galatasaray’da istenen katkıyı sağlayamadı. Sarı-kırmızılı kulüpten yıllık 5 milyon euro (primler hariç) kazanan Kolombiyalı santrfor, yalnızca 43 karşılaşmada forma giyebildi. Galatasaray, bu süreçte 98 resmi maça çıktı. Falcao, hem sakatlıkları hem de teknik direktör Fatih Terim’in tercihleri dolayısıyla Süper Lig’de 41, Ziraat Türkiye Kupası’nda altı, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dört ve UEFA Avrupa Ligi’nde beş maçta forma giyemedi. Kolombiyalı yıldız, sarı-kırmızılı forma ile sahada olduğu karşılaşmalarda ise fileleri 20 kez havalandırdı. Falcao, bu 20 golün yedisini penaltıdan kaydetti.

Oynadığı futboldan ziyade sakatlıkları ile gündemi meşgul eden Falcao’nun Galatasaray kariyeri, 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Sarı-kırmızılı kulüp, gece yarısı yapmış olduğu açıklamada Kolombiyalı santraforun sözleşmesinin feshedildiğini kamuoyuna duyurdu. 

Galatasaray, Radamel Falcao’nun sözleşmesinin feshedildiğini şöyle açıkladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.