Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020’nin izlerini Karadağ karşısında silmek istiyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020) beklentileri karşılayamayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında bugün (1 Eylül) saat 21.45’te Karadağ’ın karşısına çıkacak. Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien’in yöneteceği karşılaşma, Beşiktaş Park’ta oynanacak. Mücadele, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye’de hedef üç puan

Ay-Yıldızlılar, bugün (1 Eylül) saat 21.45’te Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Karadağ’ı Beşiktaş Park’ta konuk edecek. Karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien düdük çalacak. Türkiye A Milli Futbol Takımı, G Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Türkiye, grubunda yedi puan ile zirvede yer alıyor.

Karadağ karşılaşması ile 2021 yılındaki 10. maçına çıkacak Türkiye, oynadığı dokuz karşılaşmada dört galibiyet, iki beraberlik ve üç mağlubiyet altı. Bu karşılaşmalarda 15 gol atan milliler, kalesinde 14 gol gördü. Dünya Kupası Elemeleri G Grubu’nda henüz yenilgi yüzü görmeyen Türkiye’nin oynadığı son üç maçta aldığı skorlar ise iç karartıcı. Ay-Yıldızlılar, kötü sonuçlar aldığı bu üç karşılaşmayı da Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynadı. Türkiye, EURO 2020’nin açılış karşılaşmasında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında Galler’e 2-0 ve grubun son maçında da İsviçre’ye 3-1 kaybetti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda ön plana çıkan isimler: 

Fenerbahçe’nin sezona iyi girmesinde büyük pay sahibi olan Altay Bayındır, takımı ile Süper Lig’de çıktığı üç karşılaşmada da kalesini gole kapatmayı başardı. Altay, uzun yıllar sonra sarı-lacivertliler adına da bir ilki gerçekleştirdi. OPTA verilerine göre genç kaleci, Rüştü Reçber’den (1998-1999) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk üç maçında da kalesini gole kapatan ilk Fenerbahçe kalecisi oldu. Öte yandan Kerem Aktürkoğlu da Galatasaray’da gösterdiği performans ile göz dolduruyor. Kerem, sarı-kırmızılı forma ile bu sezon çıktığı dokuz karşılaşmada üç gol ve üç asistlik performansın altına imza attı. Cengiz Ünder de tıpkı Kerem gibi sezona çok iyi giriş yapan isimlerden. Olimpik Marsilya’ya transfer olarak kariyerinde yeni bir sayfa açan Cengiz, takımı ile çıktığı dört karşılaşmada üç kez gol sevinci yaşadı. 

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe).

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Umut Meraş (Beşiktaş), Alpaslan Öztürk (Galatasaray)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Halil Akbunar (Göztepe).

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Beşiktaş), Halil Dervişoğlu (Brentford).

Karadağ, Milliler karşısında puan peşinde 

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Türkiye’nin konuğu olacak Karadağ, grubunda oynadığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir mağlubiyet aldı. Miodrag Radulovic’in öğrencileri, grubundaki ilk maçında Letonya’yı deplasmanda 2-1, Cebelitarık’ı ise sahasında 4-1 mağlup etti. Karadağ, tek yenilgisini ise sahasında 1-0’lık skor ile Norveç karşısında aldı. Karadağ, topladığı altı puan ile G Grubu’nun üçüncü sırasında bulunuyor. 

Karadağ A Milli Takımı’nda ön plana çıkan isimler: 

Karadağ’ın Avrupa liglerinde pek çok oyuncusu forma giyiyor. Bu isimlerden en öne çıkanı ise Stefan Savic. 30 yaşındaki stoper, son yedi sezondur Atletico Madrid formasını terletiyor. Diego Simeone’nin vazgeçilmezlerinden olan Saviç, son yedi sezonda takımı ile 186 resmi maça çıktı. 

Grubun diğer maçlarında Litvanya ile Cebelitarık, Norveç ile Hollanda karşı karşıya gelecek. G Grubu’nda şu ana kadar oynanan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.