Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (21) – Ferhan Şensoy da gitti & Aşı karşıtlarından aşıya “alternatif”: At ilacı “Ivermectin”

Ortak kümemizden bir kişi daha eksildi. 31 Ağustos 2021 tarihinde Ferhan Şensoy’u kaybettik. Şensoy koronavirüs yüzünden değil bir anjiyo sonrası yaşadığı bir komplikasyon sebebiyle vefat etti, 2 Eylül 2021 tarihinde de binlerce seveni tarafından uğurlandı. Son röportajında ‘Eğilip bükülme devrinde değiliz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarma gibi bir mesuliyetimiz var’ demişti, mesuliyet baki, biz yine baş başa kaldık!

Amerika’nın rüyasında durum karışık, rüya mı kabus mu belli değil. Aşı taraftarlarıyla aşı karşıtlarının arasındaki çatışma derinleşiyor. Aşı karşıtlarının son alternatifi bir at ilacı. “Ivermectin” adındaki ilaç atlara, ineklere verilen bir macun ve hayvanlarda parazit tedavisi için kullanılıyor. Fakat ilacın koronavirüs tedavisinde de etkili olduğuna dair bir grup doktorun yaptığı araştırma sonucunda son günlerde aşıya alternatif olarak görülüyor. İlaç reçeteli yazıldığı için haftada yaklaşık 100 bin kişinin Ivermectin reçetesi yazdırdığı söylenirken, FDA ve CDC’nin ‘Bu ilacı at değilseniz kullanmayın’ uyarısına rağmen ilacın fiyatı 2-3 dolardan 140 dolara kadar çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.