Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester City futbolcusu Benjamin Mendy, cinsel saldırı suçlamaları sebebiyle 10 Eylül’de mahkeme karşısına çıkacak

Dört tecavüz ve bir cinsel taciz suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan Manchester City futbolcusu Benjamin Mendy, kefalet başvurusunun reddedilmesinin ardından 10 Eylül’deki davaya kdar gözaltında tutulmaya devam edecek.

Kefalet başvurusu reddedildi

2020 Ekim ve 2021 Ağustos tarihleri arasında dört tecavüz ve bir cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınan Mendy, 25 Ağustos Çarşamba günü Chester’daki mahkemeye bir kefalet başvurusunda daha bulundu. 27 yaşındaki Fransız futbolcunun katılmadığı mahkemede Yargıç Steven Everett, kefalet başvurusunu reddetti. Soruşturması devam ettiği için Manchester City tarafından süresiz kadro dışı bırakılan Mendy, 10 Eylül’de nihai kararı verecek mahkemeye kadar Liverpool’daki HMP Altcourse hapishanesinde gözaltında tutulacak.

Hapishane koşulları, Mendy’nin şimdiden canını sıkmış durumda. The Sun’ın haberine göre, hapishanede ünlülerin bulunduğu özel bölümde kalacağını düşünen futbolcunun farklı bir uygulamayla karşılaşınca büyük sorun çıkarttığı öğrenildi.

Hapishane gardiyanlarından biri, Mendy’nin hem kendi hem de personel güvenliği için özel kısımda kalacağını sandığını belirtirken, “Gerçekle yüzleşmek onun için çok acı bir farkındalık anıydı. Mutlu değildi ve kendisini kontrol edemedi” dedi. 

Benjamin Mendy, hangi suçlamalar ile karşı karşıya?

Benjamin Mendy, 2020 Ekim ve 2021 Ağustos tarihleri arasında dört tecavüz ve bir cinsel saldırı ile suçlanıyor. İddiaya göre olaylar, Mendy’nin Prestbury’deki evinde gerçekleşti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.