Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metropoll’ün araştırmasına göre AKP’nin oyu yüzde 25,4’e düştü

Metropoll Araştırma şirketinin “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının ağustos ayı sonuçlarına göre AKP’nin oy oranı yüzde 25,4’e düştü. MHP’nin oy oranı ise yüzde 8,9. Araştırmaya göre, oyunu en çok artıran İYİ Parti, seçmenini en yüksek oranda koruyan partiler HDP ve MHP oldu.

Metropoll Araştırma şirketi “Türkiye’nin Nabzı” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, 26 bölgede, 28 ilde 19-23 Ağustos günleri arasında bin 717 kişi ile yapıldı. Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, anketin sonuçlarını sosyal medyadan duyurdu.

AKP yüzde 25, MHP yüzde 8,9

Araştırmanın sonuçlarına göre AKP’nin oy oranı kararsız oylar dağıtılmadan yüzde 25,4’e düştü. MHP’nin oy oranı ise yüzde 8,9 olarak ölçüldü. Buna göre AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 34’e geriledi. Seçim barajı tartışmalarıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü (1 Eylül 2021) yazılı açıklamasında “Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir. Artık başka bir değerlendirmeye de gerek kalmamıştır” demişti.

CHP yüzde 18,5, İYİ Parti yüzde 11,5, HDP yüzde 9,8

Ankete göre ana muhalefet partisi CHP’nin oyu yüzde 18,5. Onu yüzde 11,5 ile İYİ Parti izliyor. HDP’nin oyu ise yüzde 9,8. Metropoll’ün araştırmasına göre, Saadet Partisi yüzde 1,2, Memleket Partisi yüzde 1, DEVA Partisi yüzde 0,7 oy oranına sahip.

Ankete katılanların yüzde 7,3’ü “kararsız” olduğunu belirtirken, yüzde 6,3’ü “protesto oy”, yüzde 7,7’si ise “Cevabım yok” yanıtını verdi.

İyi Parti oyunu artırdı

Metropoll Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sencar, partilerin 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde aldıkları oy oranı ile şimdiki oy oranlarını karşılaştıran bir grafiği de sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre seçmenini en çok artıran parti İYİ Parti olurken, oyunu yüksek oranda koruyan partiler ise HDP ve MHP oldu.

Özer Sencar, partilerin oy oranlarının zaman içinde değişimini gösteren bir grafiği de sosyal medya hesabından paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.