Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Karadağ karşısında uzatma dakikalarında yediği golle 2-2 berabere kaldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı dün (1 Eylül), Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Karadağ ile karşı karşıya geldi. Milliler, Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı mücadelede Cengiz Ünder ve Yusuf Yazıcı’nın golleri ile ilk yarım saatlik dilimde 2-0 öne geçti. Ancak ilk yarı, Adam Marusic’in golü ile 2-1 sona erdi. Ay-Yıldızlılar, ikinci yarıda ise hayal kırıklığı yaşadı. Karadağ, 90+7. dakikada kazandığı frikiği Risto Radunovic ile gole çevirerek karşılaşmadan bir puan ile ayrılmayı başardı. Türkiye grubundaki beşinci maçta, 4 Eylül Cumartesi günü Cebelitarık deplasmanına çıkacak.

Ay-Yıldızlılar, son dakika golüne engel olamadı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Karadağ’ı Vodefone Park’ta konuk etti. Karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien yönetti. 

Türkiye ve Karadağ’ın dizilişleri


Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020) büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu turnuvada yaşanılan kötü hatıraları silmek için Karadağ karşısına çıktı. 4-1-4-1 formasyonu ile sahaya yayılan milliler, karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Türkiye, bu bölümde daha çok Zeki Çelik ve Cengiz Ünder’in bulunduğu sağ kanattan atak organizasyonları gerçekleştirdi. Ay-Yıldızlılar’ın baskılı başlangıcı ise karşılaşmanın dokuzuncu dakikasında meyvesini verdi. Hızlı gelişen atakta meşin yuvarlağı önünde bulan Cengiz Ünder, önündeki koridoru çok iyi değerlendirdi ve ceza sahası dışı sağ çaprazından harika bir vuruş ile Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi.

Milliler, skor avantajını elde ettikten yalnızca iki dakika sonra Kaan Ayhan ile önemli bir gol fırsatından faydalanamadı. Ceza sahası sol çaprazında top ile buluşan Kaan’ın şutu, yan direğe çarparak auta çıktı. Yeni kulübü Olimpik Marsilya forması altında da sezona çok iyi bir giriş yapan Cengiz Ünder, Karadağ karşısında golünün ardından oyunu domine etmeye devam etti. Genç yıldız, organize gelişen Türkiye atağında Yusuf Yazıcı’nın golünü de hazırlayan isim oldu. İlk yarım saatlik dilimde skoru 2-0’a getiren Ay-Yıldızlılar, bu dakikadan sonra oyunu tutmak isterken savunmada yaşadığı derinlik problemi sebebiyle keskin bir düşüş yaşadı. Karadağ, dakikalar 40’ı gösterirken Türkiye’nin yaptığı hatalar silsilesi sonrası Nebojsa Kosovic’in uzun pasına hareketlenen Adam Marusic’in golü ile farkı bire indirdi. Mücadelenin ilk yarısı, 2-1’lik skor ile sona erdi.

Soyunma odasına 2-1 önde giren Türkiye, ikinci yarıya daha temkinli bir oyun ile başladı. Karşılaşmanın özellikle 45 ile 75. dakikaları arası, düşük bir tempoya sahne oldu. Türkiye’nin oyun hızına ayak uyduran Karadağ, aradığı beraberlik golü için pozisyonlar üretmekte zorlandı. Oyundaki tempo, 75. dakikada Kenan Karaman’ın yerine Kerem Aktürkoğlu’nun girmesi ile arttı. Kerem, Türkiye’nin hücum hattına hareketlilik getirdi. Ay-Yıldızlılar, Kerem’in organize ettiği ataklarda iki önemli pozisyona da girmeyi başardı. Ancak Burak Yılmaz, bu iki pozisyonu da gol ile sonuçlandıramadı.

Karşılaşmanın kırılma anı ise 90+7. dakikada yaşandı. Ay-Yıldızlılar’ın kalesine gelmekte zorlanan Karadağ, bu dakikada uzun top ile hücum etmeyi denedi. Igor Vujacic’ın uzun topunda hava topuna sıçrayan Milutin Osmajic, Alpaslan Öztürk’ün müdahalesi ile yerde kaldı. Alpaslan’ın hatası ile başlayan bu süreç, zincirleme hatalar ile devam etti. Altay Bayındır, Karadağ’ın çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanması nedeniyle barajın dört kişiden oluşmasını istedi. Ancak Milliler, genç kalecinin bu uyarısına rağmen barajı üç kişiden oluşturdu. Risto Radunovic de Türkiye’nin kendisine yaptığı bu ikramı geri çevirmeyerek Altay’ın kapattığı köşeden meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Bu golün ardından da karşılaşma sona erdi.

Karadağ ile sahasında 2-2 berabere kalan Türkiye, puanını sekize yükselterek liderliğini korudu fakat önündeki maçlar için de büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Şenol Güneş’in öğrencileri, 4 Eylül Cumartesi günü Cebelitarık ile karşılaşacak. Grubun belki de kader maçı ise 7 Eylül Salı günü oynanacak. Türkiye, bu tarihte Hollanda deplasmanında boy gösterecek. 

Cengiz Ünder’in Türkiye’yi 1-0 öne geçiren golü:

Risto Radunovic’in Karadağ’a Türkiye karşısında bir puanı getiren golü:

Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmalarda ise şu sonuçlar alındı:

Letonya 3-1 Cebelitarık

Norveç 1-1 Hollanda

G Grubu’nda dördüncü maçlar sonrası oluşan puan durumu:

G Grubu’nda beşinci hafta oynanacak karşılaşmalar:

Letonya-Norveç

Cebelitarık-Türkiye

Hollanda-Karadağ

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.