Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş, Bosna-Hersekli yıldız Miralem Pjanic’i kadrosuna kattı

Beşiktaş, Barcelona’nın yıldız orta sahası Miralem Pjanic’i bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. Bosna- Hersekli futbolcu, siyah-beyazlı kulüpten 2021-2022 sezonu için net 2 milyon 750 bin euro alacak.

Miralem Pjanic, Beşiktaş’ta

Beşiktaş, Barcelona’nın yıldız orta sahası Miralem Pjanic’i bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. 2021-2022 sezonu için net 2 milyon 750 bin euro kazanacak olan Pjanic, siyah-beyazlı kulübün UEFA Şampiyonlar Ligi’ne verdiği takım listesinde de yer aldı. 

Beşiktaş’tan yapılan açıklama şöyle:

”Profesyonel futbolcu Miralem Pjanic’in geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Oyuncuya 2021-2022 sezonu için net 2.750.000 evro garanti ücret şirketimiz tarafından ödenecektir.”

Beşiktaş, Miralem Pjanic’i transfer ettiğini sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

https://twitter.com/Besiktas/status/1433549064381952000?s=20

Miralem Pjanic’in kariyer öyküsü

2 Nisan 1990 yılında Bosna-Hersek’in Zvornik şehrinde dünyaya gelen Miralem Pjanic, ailesinin kısa süre sonra Lüksemburg’a taşınması ile birlikte bu ülkenin de pasaportunu aldı. Babası Fahrudin’in öncülüğünde futbola başlayan Miralem, henüz yedi yaşında Lüksemburg takımlarından Schifflange 95’in alt yaş kategorilerinde antrenmanlara çıkmaya başladı. Miralem Pjanic, bu kulüpte gösterdiği performans ile Avrupa’nın çeşitli liglerinden takımların ilgisini çekti.

Bosna-Hersekli yeteneğin tercih ettiği ülke ise Fransa oldu. Miralem Pjanic’in bu tercihinde babası Fahrudin büyük rol oynadı. Genç yıldız adayının, Metz kariyeri oldukça kısa sürdü. Burada kendisini göstermeyi başaran Pjanic, Fransa Ligue 1’in köklü kulüplerinden Olimpik Lyon’a 7.50 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 2009-2010 sezonunda takımını UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale taşıyan isimlerden olan Pjanic, Avrupa’nın önde gelen külüplerinin radarına girmeyi başardı. 

İtalya Serie A ekiplerinden Roma, genç yıldızı 11 milyon euro karşılığında Olimpik Lyon’dan transfer etti. Beş sezon boyunca Roma formasını terleten Miralem Pjanic, takımı ile toplam 185 resmi maça çıktı. Pjanic, bu karşılaşmalarda 18 gol ve 44 asistlik bir performansın altına imza attı. 

Roma forması ile İtalya Serie A’nın en önemli futbolcuları arasına giren Miralem Pjanic’in yeni durağı, Avrupa’nın en önemli kulüplerinden Juventus oldu. Torino temsilcisi, 32 milyon euro ödeyerek Bosna-Hersekli yıldızı kadrosuna kattı. Pjanic, tıpkı Roma’da olduğu gibi Juventus’un da vazgeçilmez isimlerinden olmayı başardı. Siyah-beyazlı ekibin formasını 178 kez terleten Miralem Pjanic, takımına 22 gol ve 37 asistlik katkı sağladı. (Editörün notu: Bosna-Hersekli oyuncunun, derin oyun kurucuda oluşturduğu hücum bağlantısı, Torino ekibini bu transferde harekete geçirdi. Fransa Ligue 1’de ofansif oyun kurucu oynarken, Serie A takımı Roma’da oyununu defansın önündeki maestro konumuna getirmesiyle Juventus için aranan oyuncu oldu.)

Pjanic’in Serie A kariyeri dokuz sezon sürdü. Yıldız futbolcu, Juventus’tan Barcelona’ya 60 milyon euro bonservis bedeli ile transfer olarak İspanya La Liga’nın yolunu tuttu. Ancak Pjanic, Katalan temsilcisinde kendisinden beklenileni sahaya yansıtmakta zorlandı. Yıldız futbolcu, 30 kez giydiği Barcelona forması ile gol veya asist katkısı üretemedi. 

Miralem Pjanic’in kariyerinde atmış olduğu en güzel gollerden bazıları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.