Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğalgaza yüzde 15 zam yapıldı, mesken tarifesi sabit kaldı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) internet sitesinde eylül ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Eylül ayı için mesken tarifesi sabit kalırken, sanayi ve elektrik üretimi amaçlı tarifeye yüzde 15 zam uygulandı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi bin metreküp doğalgaz için bin 488 TL olarak belirlendi. Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ağustostaki tarifeye göre bin metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 50 TL, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz için ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 369 TL oldu.

Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.