Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, aylık abonelik temelli “Süper Takip” özelliğini kullanıma sunmaya başlıyor

Sosyal medya platformu Twitter’in aylık abonelik temelli “Süper Takip” özelliği, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) belirli kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Özellik şu anda yalnızca Twitter’ın iOS uygulamasında kullanılabilir durumda. Twitter, özelliği önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkede iOS’ta kullanıma sunmayı planladığını, yakında Android ve web sitesinde de kullanılabileceğini bildirdi.

Twitter, kullanıcıların içeriklerini beğendikleri ve özel içeriklerine ulaşmak istedikleri Twitter hesaplarına aylık ücret karşılığı abone olabilecekleri “Süper Takip” özelliğini sunmaya başlıyor.

Süper Takip özelliğine sahip kullanıcılar, paylaşımlarını beğendikleri ve desteklemek istedikleri içerik üreticilerine abone olarak, onların abonelere özel paylaşımlarına, listelerine ya da videolarına erişebilecek.

Özelliğe sahip olan kullanıcılar, içerik üreticilerinin paylaşımlarına yanıt verdiklerinde adlarının altında görünen bir rozetle tanımlanıyor. 

Bu yılın şubat ayında duyurulan özellik şu anda yalnızca Twitter’ın iOS uygulamasında kullanılabilir durumda ve ABD’deki bir grup kullanıcı için mevcut. Twitter, özelliği önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkede iOS’ta kullanıma sunmayı planladığını, yakında Android ve web sitesinde de kullanılabileceğini açıkladı.

Abonelik ücretleri ve kullanım şartları 

Süper Takip kullanıcıları, içerik üreticilerine “Stripe” aracılığıyla ayda 2,99, 4,99, veya 9,99 dolar ödeyerek özel içeriklere erişebilecek.

Süper Takip kullanıcısı olmak isteyenler, Twitter uygulamasındaki para kazanma sekmesinden bekleme listesine başvurabilir. Bu özelliği kullanabilmek için kişilerin en az 10 bin takipçisi olması, en az 18 yaşında olması, son 30 gün içinde 25 kez tweet atmış olması, ABD’de ikamet ediyor olması ve Twitter’ın “Super Follows” politikasına uyması gerekiyor.

Twitter, son dönemde çeşitli para kazanma stratejilerini araştırıyor. Bu anlamda Süper Takip özelliğine bültenler, anonim abonelikler, özel alanlar ve Patreon benzeri abonelik katmanları eklenmesinin planlandığı belirtiiyor.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.