Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık deplasmanında üç puan arayacak

FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun dördüncü haftasında Karadağ karşısında iki puan kaybeden Türkiye, bugün (4 Eylül) Cebelitarık ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi, Estonya Futbol Federasyonu’ndan Kristo Tohver yönetecek. Victoria Stadı’nda oynanacak ve TSİ 21.45’te başlayacak karşılaşma, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye’nin puan kaybına tahammülü kalmadı

Ay-Yıldızlılar, bugün (4 Eylül) saat 21.45’te Dünya Kupası Elemeleri G Grubu beşinci maçında Cebelitarık ile karşı karşıya gelecek. Victoria Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Estonya Futbol Federasyonu’ndan Kristo Tohver yönetecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, G Grubu’nun ilk maçında İstanbul’da Hollanda’yı 4-2, ikinci maçında da İspanya’da Norveç’i 3-0 yenerken, üçüncü maçında sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Türkiye, dördüncü hafta maçında ise 2-0 öne geçtiği karşılaşmada Karadağ’ın 90+7. dakikada attığı gole engel olmayarak sahadan bir puan ile ayrıldı. Milliler, grubunda sekiz puan ile zirvede yer alıyor.

Cebelitarık karşılaşması ile 2021 yılındaki 11. maçına çıkacak Türkiye, oynadığı 10 karşılaşmada dört galibiyet, üç beraberlik ve üç mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda 17 gol atan milliler, kalesinde 16 gol gördü. Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan (EURO 2020) bu yana bir türlü istediği sonuçları alamayan Türkiye, sırası ile İtalya, Galler ve İsviçre’ye mağlup olurken son olarak da Karadağ ile 2-2 berabere kaldı. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda ilk ikiye girebilmek için artık puan kaybına tahammülü kalmayan milliler, Cebelitarık’ı yenerek yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Şenol Güneş: ‘’Geçmiş bir depresyon, gelecek ise endişe getirir’’

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün (3 Eylül) düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Güneş, üst üste kötü sonuçlar alan takımın fiziksel ve mental durumu hakkında yöneltilen soruya şu krşılığı verdi:

“Rakibe göre daha az koşmuş olabiliriz ama daha fazla pozisyon üreten taraftık. Oyuncuların bir moral bozukluğu olduğunu düşünmüyorum. Cengiz gayet iyi. Hollanda maçı için Hakan’ı belki oynatmayacağım. Kerem gayet iyi. Daha baskılı oynayalım derseniz, doğrudur. Kendi takımlarında oynamayan oyuncularımız var. Okay ve Kenan bunu yaşadı. Bazı oyuncuların maç temposunu yakalayamama sıkıntısı bulunuyor. Zeki Avrupa Şampiyonası’nda sıkıntı çekerken, Karadağ maçında en iyiler arasındaydı. Geçmiş maçların muhakemesinin yapıldığını biliyoruz ama geçmişe takılı kalmadan yarına odaklanmak zorundayız. Geçmiş bir depresyon, gelecek ise endişe getirir. Güçlü bir şekilde sinerjimizi kullanarak sonuca odaklanmalıyız.”

A Milli Takım’ın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe).

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Norwich City), Umut Meraş (Beşiktaş), Alpaslan Öztürk (Galatasaray)

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Halil Akbunar (Göztepe).

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Beşiktaş), Halil Dervişoğlu (Brentford).

Cebelitarık, sürpriz peşinde

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nun en zayıf takımı olan Cebelitarık, şu ana kadar oynadığı dört karşılaşmada puan sevinci yaşayamadı. Julio Ribas’ın öğrencileri, bu karşılaşmalarda kalesinde 17 gol görürken rakip fileleri ise iki kez sarsabildi.

Cebelitarık’ın G Grubu’nda aldığı sonuçlar şöyle:

Cebelitarık 0-3 Norveç

Karadağ 4-1 Cebelitarık

Cebelitarık 0-7 Hollanda

Letonya 3-1 Cebelitarık

Grubun diğer maçlarında Letonya ile Norveç, Hollanda ile Karadağ karşı karşıya gelecek. G Grubu’nda şu ana kadar oynanan maçların ardından oluşan puan durumu ise şöyle:

https://twitter.com/MilliTakimlar/status/1433184394014035975?s=20

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.