Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İSİG’den ağustos ayı iş cinayetleri raporu: En az 174 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), hayatını kaybeden işçiler ile ilgili iş cinayetleri raporunu açıkladı. İSİG’in hazırladığı Ağustos 2021 raporuna göre, geçen ay en az 174 işçi, 2021 yılının ilk sekiz ayında ise en az bin 494 işçi hayatını kaybetti.

Raporda işçilere, koronavirüs aşısı olmaları için çağrıda bulunuldu. Koronavirüsün aşı ile önlenebilir bir hastalık olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Alanlarda nasıl insanca yaşanacak bir ücret, güvenceli çalışma, sendika hakkı, iş cinayetlerine ve salgında bize dayatılan koşullara karşı birlikte mücadele ediyorsak şimdi de birbirimize ve ailelerimize karşı sorumluluğumuz için yaşamak ve yaşatmak için koronavirüs aşılarını olalım.”

Raporda öne çıkan tespitler şöyle:

“-Ağustos ayında en az 174 işçi iş kazalarında yaşamını yitirdi.

-Hayatını kaybedenlerin yüzde 24’ü ezilme, yüzde 13’ü koronavirüs ve yüzde 12’si ezilme/göçük kaynaklı.

-Ağustos ayında yaşamını yitiren işçilerin yedisi kadın, 167’si ise erkek. Kadın işçi ölümleri tarım, ticaret, sağlık ve konaklama işkollarında gerçekleşti.

-Hayatını kaybeden işçiler arasında çocuk işçiler de bulunuyor. Ağustos ayında 11 çocuk işçi can verdi.

-Ağustos ayında 51 yaş ve üstünde çalışırken ölen 44 emekçi bulunuyor.

-Ağustos ayında 16 göçmen işçi yaşamını yitirdi.

-Ölen işçilerin beşi sendikalıydı. Sendikalı işçiler tarım, eğitim, metal, sağlık ve belediye işkollarında çalışıyordu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.