Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda vaka ve temas takibi için “Koronavirüs Salgın Yönetim Destek Merkezi” kurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitimin devamlılığını sağlamak için “Koronavirüs Salgın Yönetim Destek Merkezi” kurulduğunu duyurdu. Öğretmenlerin ve okul yönetiminin ihtiyaç halinde Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’nin (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonunu arayarak destek alabileceği belirtilen açıklamada, “6 Eylül Pazartesi gününden itibaren devreye alınacak Merkez, okullardan gelecek çağrılara anında cevap vererek gerekli yardım ve yönlendirmeyi yapacak” denildi.

MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öğretmen ve yöneticiler, MEBİM’in 444 0 632 numaralı telefonunu arayacak. MEBİM okullardan gelen çağrıları otomatik olarak Kovid-19 Merkezine yönlendirecek. Yardım talep edilen konuya göre Merkez, daha önce hazırlanan rehber, kılavuz ve algoritma uyarınca gereken yardım ve yönlendirmeyi yapacak. İhtiyaç hâlinde MEB bünyesindeki Kovid-19 Danışma Kurulu’nun da görüşleri alınacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.