Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Cebelitarık’ın kilidini ikinci yarıda açtı

Türkiye A Milli Futbol Takımı dün (4 Eylül), Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu beşinci maçında deplasmanda Cebelitarık ile karşı karşıya geldi. Milliler, Victoria Stadı’nın ev sahipliği yaptığı mücadelede rakibini ikinci yarıda Halil Dervişoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman’ın attığı goller ile 3-0 mağlup etti. Türkiye, bu galibiyet ile birlikte puanını 11’e yükseltti ve grup liderliğini sürdürdü. Ay-Yıldızlılar, grubundaki altıncı maçta, 7 Eylül Salı günü Hollanda deplasmanına çıkacak.

Hakan Çalhanoğlu, maçın seyrini değiştirdi 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası Elemeleri G Grubu beşinci maçında Cebelitarık deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmayı, Estonya Futbol Federasyonu’ndan Kristo Tohver yönetti.

Cebelitarık ve Türkiye dizilişleri

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’na ikide iki yaparak başlayan Türkiye, Letonya ve Karadağ karşısında alınan sürpriz beraberlikler ile bu avantajını kaybetmişti. Grubunda ilk iki sırayı alabilmek için artık puan kaybına tahammülü kalmayan Ay-Yıldızlılar dün (4 Eylül), Cebelitarık karşısına mutlak üç puan parolası ile çıktı. Ay-Yıldızlılar, grubun en zayıf ekibine karşı ilk yarıda göstermiş olduğu performans ile hayal kırıklığı yarattı.

Mücadelenin henüz 3. dakikasında Efecan Karaca’nın ceza sahası içerisinde düşürülmesi ile penaltı kazanan Türkiye’de topun başına Enes Ünal geçti. Son dönemlerin tartışmalı ismi, kazanılan penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı filelere yollayamadı. Enes’e gol izni vermeyen ve gerçek mesleği itfaiyecilik olan Cebelitarık kalecisi Coleing ise böylelikle kariyerinde ilk kez penaltı kurtarmış oldu. Türkiye, ilk yarının kalan bölümünde ise Mert Müldür ve Kerem Aktürkoğlu ile yakaladığı fırsatlardan eli boş döndü. 

İlk 45 dakikalık bölümde Türkiye’ye geçit vermeyen Cebelitarık, ikinci yarıya çok önemli bir gol fırsatı ile başladı.  Ev sahibi ekibin 21 yaşındaki futbolcusu Tjay De Barr, dakikalar henüz 46’yı gösterdiğinde Uğurcan Çakır’ın koruduğu kaleyi uzaktan çektiği şut ile yokladı. De Barr’ın harika şutu, Uğurcan’ın son andaki müdahalesi ile direkten oyun alanına döndü. Ay-Yıldızlılar adına ikinci yarıda oyuna giren Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Halil Dervişoğlu ise 54. dakikadan itibaren yeteneklerini sahada hissettirdi. Milliler, bu dakikada Hakan’ın pasında top ile buluşan Halil’in atmış olduğu harika gol ile 1-0 öne geçti. Halil Dervişoğlu’nun golü, Türkiye’nin oyun üstünlüğünü yeniden eline almasını sağladı.

Tempoyu iyice yükselten Ay-Yıldızlılar’da sahneye bu sefer Hakan Çalhanoğlu çıktı. Yıldız futbolcu, 65. dakikada yaklaşık 30 metreden attığı sert şut ile skoru 2-0’a getirdi. Türkiye, kalan bölümde averajını düzeltmek için rakip kalede gol aramaya devam etti. Ancak Şenol Güneş’in öğrencileri, zayıf rakibi karşısında aradığı golü karşılaşmanın son dakikalarında bulabildi. Mücadelenin 83. dakikasında Mert Müldür’ün ortasında top ile buluşan Kenan Karaman, güzel bir gol vuruşuna imza atarak aradaki farkı üçe çıkardı. Dakikalar 89’u gösterdiğinde Hakan Çalhanoğlu ile bir topu da direkten dönen Türkiye, karşılaşmayı 3-0’lık skor ile kazanarak puanını 11’e yükseltti ve grup liderliğini sürdürdü. 

Şenol Güneş’in öğrencileri, 7 Eylül’de grubun belki de kader maçına çıkacak. Türkiye, salı akşamı zorlu Hollanda deplasmanında boy gösterecek.

Halil Dervişoğlu’nun Türkiye’yi 1-0 öne geçiren golü:

Hakan Çalhanoğlu’nun uzak mesafeden attığı harika gol:

Grubumuzda oynanan diğer karşılaşmalarda ise şu sonuçlar alındı:

Hollanda 4-0 Karadağ

Letonya 0-2 Norveç

G Grubu’nda beşinci maçlar sonrası oluşan puan durumu:

G Grubu’nda beşinci hafta müsabakaları 7 Eylül Salı günü oynanacak:

Hollanda-Türkiye

Norveç-Cebelitarık

Karadağ-Letonya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.