Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya-Arjantin maçı çıkan olaylar nedeniyle ertelendi

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Brezilya-Arjantin maçı oynanırken futbol tarihine geçecek bir olay yaşandı. Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Yetkilileri, İngiltere’den gelen Arjantinli oyuncular Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ve Emiliano Buendia’yı yeni tip koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı gerekçesiyle maçın oynandığı anda sınır dışı etmek istedi. Yaşanan sancılı sürecin ardından Arjantin Milli Takımı’nda forma giyen futbolcular, soyunma odasına gitti. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ise ilerleyen dakikalarda karşılaşmanın ertelendiğini duyurdu.  

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Yetkilileri, karşılaşmaya damga vurdu

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Grup Elemeleri’nde Brezilya ile Arjantin, Arena Corinthians Stadı’nda karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecan ile beklenen karşılaşma, yalnızca altı dakika oynanabildi. 

Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Yetkilileri, Arjantin Milli Takımı’nın İngiltere Premier Lig’de forma giyen oyuncuları Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso, Cristian Romero ve Emiliano Buendia’nın yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında maç öncesinde sınır dışı edilmesini talep etti. Futbol tarihinin en büyük rekabetlerinden birinin başlama düdüğüne saatler kala ise bu dört futbolcuyu sınır dışı etmek için resmi bildiri yayımlandı. Yetkililer, Arjantin Milli Takımını’nın konakladığı otel önünde polis kordonu oluşturdu.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) ise Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia’nın karşılaşmada forma giyebileceğine yönelik kararını maçtan hemen önce açıkladı. Karşılaşma, yaşanan bu sancılı sürecin ardından başladı.

Mücadelenin hakeminin başlama düdüğünü çalmasından yalnızca altı dakika sonra ise futbol tarihine geçecek bir olay yaşandı. Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Heyeti, dört Arjantinli oyuncunun sınır dışı etme işlemini yapmak için bu dakikada sahaya girdi. Sağlık heyetinin bu girişimine ise Acuna’nın önderliğinde Arjantin tarafı sert bir tepki verdi ve takım halinde soyunma odasına gitti. 

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), karşılaşmanın ertelendiğini duyururken, hakem ve gözlemcilerin ise maç raporunu FIFA Disiplin Komitesi’ne ileteceğini ve son kararın da FIFA Disiplin Komitesi tarafından verileceğini açıkladı.

Brezilya-Arjantin karşılaşmasında yaşananlar:

https://twitter.com/trtspor/status/1434596086933508109?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.