Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP heyeti Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret etti: “Geç kalmış ama yine de olumlu bir ziyaret”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyetin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne ilk kez yaptığı ziyaret, bölgedeki sivil toplum kuruluşları tarafından önemli ve olumlu karşılandı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, CHP ziyaretinin gecikmiş ama önemsenmesi gereken bir ziyaret olduğunu belirterek “CHP, ‘Kürt sorununu ben çözerim’ şiarıyla yola çıkıyor Türkiye’de. Biz de şunu diyoruz ki Kürt sorunu sadece Türkiye’nin Kürtler’i ile muhatap olmaktan çıkıp bir uluslararası ve Ortadoğu sorununa dönüşmüştür. Türkiye’de sorunu çözmeye ve iktidara aday bir partiyseniz olmazsa olmazınız bu diyalogları geliştirmeniz, yılda bir ziyaret değil, ziyaretler, görüşmeler ve çözüm oluşturan politikalar geliştirmeniz gerekiyor” dedi.

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Nurullah Edemen de CHP’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yaptığı ziyaretin olumlu ve önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “Türkiye’de ana muhalefet partisinin en başta komşu ülkelerimiz ile ilgili ilişkileri geliştirmeleri gerekiyor. Bana göre geç kalınmış bir ziyarettir. Bu Türkiye’de bazı taşların yerinden oynayacağını net olarak ortaya koyuyor” diye konuştu.

Gazeteci Naci Sapan, CHP’nin ziyaretini çok olumlu bir ziyaret olarak değerlendirdiğini, Kürt meselesinin sadece Türkiye ile ilgili bir mesele olmadığını ve Ortadoğu sorunu olduğunu söyledi. Sapan şöyle devam etti: “Kürt meselesi, İran, Irak ve Suriye’yi kapsayan çok önemli bir sorundur. Bugün kadar sorunun çözümü için bir çok deneme yapıldı ama geldiğimiz noktada henüz bir sonuç yok. CHP’nin gelecekte iktidar olması toplumda kendini hissetirmeye başladı. Bu da CHP parti kadrolarını harekete geçirdi Hem Türkiye’nin hem Ortadoğu’nun en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümü ile ilgili en doğu adres Barzani adresiydi. Oradaki aktörlerle de görüşme yapılmasıydı. Bu anlamda ziyaret çok anlamlı ve önemli bana göre.”

CHP heyeti, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani (ortada) ile görüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.