Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’den “Destek Avans” kampanyası – Dar gelirli vatandaşlar 1.200 liraya kadar avans kullanabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dar gelirli vatandaşlar için geliştirdikleri yeni projeyi duyurdu. Son baharın gelişi ve okulların açılmasıyla aile bütçelerinin zorlandığını belirten İmamoğlu, başlattıkları “Destek Avans” kampanyasıyla vatandaşların 600 ya da 1.200 lira destek alabileceğini, kullandıkları miktarı aylık 100 liralık taksitlerle faizsiz olarak geri ödeyeceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı şirketlerden İstanbul Belediyeler Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Belbim) ve Denizbank arasında yapılan anlaşma ile dar gelirli vatandaşlar 600 ya da 1.200 lira avans kullanabilecek. Avans, hiçbir faiz ve masraf ödenmeksizin aylık 100’er liralık taksitlerle geri ödenecek. İstanbulkart’lara yatacak avans ulaşım başta olmak üzere İstanbulkart’ın geçtiği her yerde ve Halk Bakkal’larda kullanılabilecek.

Kampanyayı sosyal medyadan paylaştığı video ile duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Sevgili İstanbullular sonbaharın gelişi ve okulların açılmasıyla birlikte aile bütçelerinin zorlandığı günler yaşıyoruz. Bu sıkışık dönemde ihtiyaç sahiplerinin nefes almalarını sağlayacak bir işbirliği gerçekleştirdik. İştirak şirketimiz Belbim’in Denizbank ile yaptığı anlaşmayla 600 ya da 1.200 lira avans kullanabileceğiniz ve kullandığınız miktarı herhangi bir faiz ve masraf olmaksızın 100 liralık aylık taksitlerle geri ödeyebileceğiniz bir sistem geliştirdik. ‘Destek Avans’ adını verdiğimiz bu uygulamayla alacağınız avans İstanbulkart’ınıza yatacak ve ulaşım başta olmak üzere İstanbulkart’ın geçtiği her yerde ve Halk Bakkal’larda kullanabileceksiniz. İstanbul’da ihtiyaç sahipleri bir parça rahat nefes alsın. Hiç kimse ekonomik zorluklar karşısında kendini çaresiz hissetmesin. Özlemimiz bu, gayretimiz bunun için.”


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.