Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tüp bebek tedavisi görmek isteyen bir kadına yönelik sözleri tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP MYK tarafından uyarı talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine 10 kat zam yapılması için belediye meclisine önerge veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” suçlamalarından soruşturma başlatılmıştı. Özcan daha sonra katıldığı bir YouTube programında ise kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadın ile ilgili kullandığı cinsiyetçi sözler sonrası tekrar gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bugünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarı talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmesine karar verdi.

“Hayırlısı neyse o olsun”

Özcan’ın, katıldığı bir YouTube programında, sağlık sorunu nedeniyle çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek konusunda kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili kullandığı sözleri tepki çekmişti. Özcan, “‘Benim bebeğim olmuyor, bana yardımcı olabilir misiniz’ dedi… Hanımefendi dedim ben size nasıl yardımcı olabilirim o konuda… Meğer kadıncağız tüp bebek tedavisi görmek istiyormuş…” demişti.  

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tepki çeken sözlerine ilişkin olarak, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” açıklamasını yapmış, Özcan da bu açıklama sonrası sosyal medya hesabı üzerinden, “Hayırlısı neyse o olsun.Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve Fetöcüler’in lincine uğruyorum.Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir” mesajını paylaşmıştı.

“Ben sizi Bolu’ya davet etmedim”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan yabancı uyrukluların faydalandığı belediye hizmetlerine zam yapılmasına ilişkin önergesi, Bolu Belediye Meclisi’nde CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek komisyona gönderilmişti. Özcan, meclis toplantısındaki konuşmasında “Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Devlet de sizi Bolu’ya zorla göndermedi. Kendi iradenizle Bolu’ya geldiniz. Nasıl Bodrum’da pahalı beach’e gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmek bir tercihse Bolu’da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamaların muhatabı olursunuz. Yani özetle eşit vatandaş, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtler, Türkler, Aleviler, Sünniler, Çerkezler, Boşnaklar, Arnavutlar gibi ataları bu vatan için şehit düşmüş olanların çocukları ve torunlarıdır. Bu konuyu gündeme getirmenin asıl sebebi de konunun tartışılıp bir devlet meselesi oluşturulmasıdır” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.