Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde kazanan İsmail Balaban oldu

“Sarı Fırtına” lakaplı İsmail Balaban, memleketi Antalya’nın Elmalı ilçesinde 699’uncusu düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde ilk kez başpehlivanlığı kazandı.

Güreşle hiç alakası yokken, “Sizden iyi güreşçi olur” diyenlerin teşvikiyle ikiz kardeşi Turan Balaban ile 15 yıl önce bir hevesle güreşe başlayan İsmail Balaban, düzenli antrenmanlarla her geçen yıl başarılarına yenilerini ekledi. Kardeşiyle birlikte 2013’te Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde baş boyuna yükselen İsmail Balaban, 2013 ve 2017 yıllarında Kırkpınar başpehlivanlıklarını kazandı.

Elmalı ilçesine bağlı Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan ile Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin tek yumurta ikizlerinden İsmail Balaban son olarak, 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanmanın sevincini yaşadı.

Anadolu Ajansı’na konuşan Balaban, koronavirüs salgını nedeniyle yağlı güreşlere verilen aradan ve katıldığı yarışma programından dolayı 20 ay er meydanlarından uzak kaldığını belirtti. Balaban, bu aranın ardından Türkiye’nin en büyük güreş organizasyonlarından biri olan Elmalı’da mücadele ettiğini söyledi.

669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri finali:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.