Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Açık 2021: Naomi Osaka tenise ara verdi – Dikkatleri üzerine çeken 18 yaşındaki üç genç – Turnuvaya sel engeli

30 Ağustos Pazartesi günü başlayan, teniste takvim yılının son Grand Slam’i ABD Açık 2021’de heyecan dolu sekiz gün geride kaldı. Şu ana kadar öne çıkan bazı olayları Medyascope Spor Servisi’nden Sedat Efekan Özener derledi.

18 yaşında üç genç turnuvaya damga vuruyor

Şu ana kadar turnuvada en çok dikkat çeken isimlerden üçü 18 yaşında: erkeklerde Carlos Alcaraz, kadınlarda Leylah Fernandez ve Emma Raducanu.

İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, 32 yaşındaki Alman rakibi Peter Gojowczyk’i 5-7, 6-1, 5-7, 6-2 ve 6-0’lık set sonuçlarıyla 3-2 mağlup etti ve ABD Açık’ta çeyrek finale yükseldi. 2003 Mayıs doğumlu Alcaraz, Açık Dönemi’nde (1968’den sonrası) ABD Açık’ta çeyrek finale kalan en genç tenisçi oldu.

Kariyerinde son iki karşılaşması haricinde yalnızca bir kez beş sete giden maç oynayan Alcaraz, bir önceki eşleşmesinde dünya üç numarası, son Roland Garros finalisti Stefanos Tsitsipas’ı 6-3, 4-6, 7-6, 0-6 ve 7-6’lık set sonuçlarıyla 3-2 eledi. Alcaraz’ın çeyrek finaldeki rakibi, bir diğer genç yetenek Felix Auger-Aliassime olacak. Auger-Aliassime, dördüncü turda ABD’li Frances Tiafoe’yu 4-6, 6-2, 7-6 ve 6-4’lük set skorlarıyla 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla üst üste iki Grand Slam’de çeyrek finale kalma başarısı gösteren 21 yaşındaki Kanadalı, Juan Martin del Potro’dan (2008-2009) sonra bunu başaran en genç tenisçi oldu.

İlk ATP Tour turnuvası zaferine geçen temmuz Hırvatistan Açık’ta Richard Gasquet’i 2-0 mağlup ederek ulaşan Carlos Alcaraz için Rafael Nadal, “Harika bir tenisçi olmak için tüm özelliklere sahip” demişti. Gojowczyk maçının ardından açıklamalarda bulunan Alcaraz, şöyle konuştu: “Grand Slam tenis turnuvalarında ilk kez ikinci haftaya kaldığım için çok mutluyum, benim için bir rüyanın gerçek olması. Bu tarz beş sete giden maçlar oynamak zor, umarım daha fazla Grand Slam çeyrek finali oynayabilirim.”

Akıllarda kalacak Alcaraz – Tsitsipas karşılaşmasının özet görüntüleri:

Tek kadınlarda peri masalı devam ediyor

Tek kadınlarda da benzeri bir peri masalı hikayesi yazılıyor. 6 Eylül tarihinde 19 yaşına giren Leylah Fernandez, Grand Slam şampiyonluğu bulunan iki ismi üst üste eleyerek çeyrek finale kaldı. Kanadalı tenisçi, üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan 33 yaşındaki Angelique Kerber’i 4-6, 7-6, 6-2 ile 2-1 mağlup etti ve çeyrek finalde 26 yaşındaki Ukraynalı Elina Svitolina ile eşleşti. Svitolina da Grand Slam şampiyonluğu bulunan Simone Halep’i eleyerek çeyrek finale kaldı.

Kariyerinde Grand Slam tenis turnuvalarında üçüncü turun ötesine ilk kez geçen Leylah Fernandez, Kerber eşleşmesinden önce son ABD Açık ve 2021 Avustralya Açık şampiyonu Naomi Osaka’yı ilk seti kaybettikten sonra 2-1 mağlup ederek turnuva dışına itmişti.

Fernandez’in Kerber zaferinin özet görüntüleri:

Dünya 1 numarası Ashleigh Barty elendi

Wimbledon’da son 16 turuna kalmasıyla dikkatleri ilk kez üzerine çeken Emma Raducanu, bu kez bir üst basamağa çıkmak için, kadınlar dünya 1 numarası Ashleigh Barty’i 2-1 eleyen ABD’li Shelby Rogers ile karşılaştı ve rakibini 6-2, 6-1 ile 2 -0 geçti. Raducanu’nun bir sonraki rakibi İsviçreli Belinda Bencic oldu. Üç ay önce kadınlarda 361. sırada yer alan 18 yaşındaki Britanyalı raket üçüncü turda, bu sezon 29 maç kazanan İspanyol Sorribes Tormo’yu 6-0 ve 6-1 gibi net set sonuçlarıyla elemişti.

Böylelikle, 18 yaşındaki üç tenisçi; Emma Raducanu, Leylah Fernandez ve Carlos Alcaraz da çeyrek finale yükselmiş oldu.

Sloane Stephens, üçüncü turda Angelique Kerber’e elendikten sonra sosyal medyada ırkçı mesajlar aldığını açıkladı

2017 ABD Açık şampiyonu Sloane Stephens, üçüncü turda Angelique Kerber’e 2-1 mağlup olarak elendikten sonra sosyal medyada ırkçı ve cinsiyetçi tepkilerle karşılaştığını açıkladı.

28 yaşındaki ABD’li tenisçi, 521 bin takipçisi olan Instagram hesabına 2 bine yakın nefret söylemi içeren mesaj geldiğini belirtti. Stephens, “Ben bir insanım, bu tarz bir nefretle karşılaşmak oldukça yorucu. Bazı mesajları paylaşacağım ki kaybettikten sonra maruz kaldığım sözleri görün” dedi.

Sloane Stephens, nefret söylemi içeren mesajları Instagram hesabında hikayeler üzerinden paylaştı:

Naomi Osaka tenise ara verdi

Kadınlar dünya sıralamasında üçüncü sırada yer alan Naomi Osaka, üçüncü turda Leylah Fernandez’e mağlup olmasının ardından yaptığı açıklama sırasına duygusal anlar yaşadı. Osaka, “Son zamanlarda kazandığım zaman mutlu hissetmiyorum, daha çok rahatlamış hissediyorum. Kaybettiğimde ise çok üzülüyorum. Bence bu durum normal değil. Açıkçası bir sonraki tenis maçımı ne zaman oynayacağımı bilmiyorum” diyerek tenise ara verdiğini açıkladı.

Dünyanın en çok kazanan kadın sporcusu olan 23 yaşındaki Japon raket, oldukça çalkantılı bir yıl geçiriyor. Sene başında Avustralya Açık’ta kazandığı şampiyonlukla Roger Federer ve Monica Seles’in ardından ilk dört Grand Slam finalinin hepsinden zaferle ayrılan tarihteki üçüncü tenisçi olan Osaka, Fransa Açık’ta basın toplantılarında çok zorlandığını ve mental sağlığını korumak için basın toplantılarına katılmayacağını açıkladı. Ardından gelen tepki sonucu turnuvadan çekildi. Wimbledon’a da katılmayan Osaka, ülkesindeki 2020 Olimpiyat Oyunları’nda meşaleyi yakan isim oldu ancak erken bir veda ile Çek raket Marketa Vondrousova’ya elendi.

New York’ta meydana gelen sel felaketi ABD Açık’ı da etkiledi

Ağustos ayı sonunda ABD’nin Louisiana eyaletinde etkisini gösteren Ida Kasırgası, 240 kilometre hızla ABD’yi vuran en güçlü beşinci kasırga olarak tarihe geçti. Felaketin ardından Ulusal Kasırga Merkezi, şiddetli yağmurların olabileceği uyarısında bulundu. New York, New Jersey, Pennsylvania ve Connecticut eyaletlerinde yaşanan sel felaketleri nedeniyle 43’ten fazla insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

12 kişinin hayatını kaybettiği New York’ta ABD Tenis Birliği, maçların oynandığı kortlar ve seyircilerin ulaşımına dair bir önlem almadı veya uyarıda bulunmadı. Neticede geçen çarşamba günü (1 Eylül) yağışın etkisini artırdığı akşam saatlerinde, Billie Jean King Tenis Merkezi’ndeki Louis Armstrong Kortu’nda oynanan Diego Schwartzman – Kevin Anderson maçına devam edilemedi ve Arthur Ashe Kortu’na geçildi. Ertesi gün ABD Açık tarafından yapılan resmî açıklamada maçlara öğleden sonra devam edileceği açıklandı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.