Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya çakıl taşlı protesto

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, protestocular tarafından çakıl taşlı saldırıya uğradı. Ontario eyaletinin London kentindeki seçim kampanyası sırasında bir bira fabrikasını ziyaret eden Trudeau, seçim otobüsüne dönerken protestocular tarafından taş yağmuruna tutuldu.

Kanada’da 20 Eylül’de düzenlenecek federal seçimler yaklaşırken, Başbakan Justin Trudeau seçim ziyaretleri kapsamında gittiği eyaletlerde protesto eylemleri ile karşı karşıya kalıyor. Trudeau, Ontario eyaletinin London kentindeki ziyaretinde seçim otobüsüne bineceği sırada protestocuların çakıl taşlı saldırısına uğradı. Yetkililer, Trudeau’nun yaralanmadığını belirtti.

Trudeau, Liberal Parti için çoğunluk hükümeti kurmak umuduyla ağustos ayının ortasında erken seçim çağrısında bulunmuştu. Ancak seçim kampanyası, aşı zorunluluğu ve koronavirüs kısıtlamalara karşı yapılan protestolar nedeniyle kesintiye uğramıştı.

Yaklaşık bir hafta önce de Trudeau, Ontario eyaletinin Bolton kentinde protestolar ile karşılaşmış ve kentteki seçim mitingini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Ontario’daki olaydan sonra uçağında gazetecilere demeç veren Trudeau, omzundan isabet aldığını söyledi ve olayı 2016’da bir kadının kendisine kabak çekirdeği atması ile karşılaştırdı.

Kanada merkezli CTV National News gazetesinin bir muhabirinin açıklamasına göre, bir medya otobüsünde seyahat eden iki kişi de atılan taşlara maruz kaldı. 

Muhalefetteki Muhafazakâr Parti lideri Erin O’Toole ise açıklamasında olayı “iğrenç” olarak nitelendirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda O’Toole, “Siyasi şiddet hiçbir zaman haklı gösterilemez ve medyamız yıldırma, taciz ve şiddetten uzak olmalıdır” dedi. 

Trudeau’nun aşı talimatlarına ilişkin planları, 20 Eylül federal seçimleri öncesinde önemli bir konu haline geldi. Hükümet geçen ay, demiryolu gibi federal olarak düzenlenen sektörlerdeki işçiler de dahil olmak üzere tüm memurların ekim ayı sonuna kadar aşılanması gerektiğini, aksi takdirde işlerini kaybedebileceklerini duyurmuştu.

Kanada’da gemi, tren ve uçakla seyahat etmek isteyen yolcuların aşı olmaları gerekiyor. Aşı uygulamaları sayesinde Kanada, dünyadaki en yüksek aşılama oranlarından birine sahip. 

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.