Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Senegal doğumlu Fransız futbolcu Jean-Pierre Adams, 39 yıl komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi

1972’den 1976’ya kadar 22 kez Fransa Milli Takımı’nın formasını, 41 kez de Ligue 1’de Paris Saint-Germain formasını terleten Jean-Pierre Adams, 39 yıl komada kaldıktan sonra 73 yaşında hayatını kaybetti.

Adams 34 yaşındayken, futbol oynadığı dönemden kalma sakatlığını atlatmak için Lyon Hastanesi’nde dizinden geçirdiği operasyon sırasında anestezi hatasıyla derin komaya girmişti. Birkaç saat sonra uyanacağı umuduyla kendi deyimiyle daha iyi olmak için girdiği 1982’deki operasyondan sonra 39 yıl boyunca komada kaldı.

Nimes Üniversite Hastanesi, Adams’ın pazartesi (6 Eylül) günü hayatını kaybettiğini duyurdu.

Senegal-Dakar doğumlu 73 yaşındaki Fransız futbolcu, kariyerinin büyük bir çoğunu Nice forması altında geçirirken, Paris Saint-Germain ve Fransa Milli Takımı formalarını da terletti.

2014 yılında Guardian’da çıkan yazıya göre Adams, Dijon’da teknik direktörlük kursuna başlayacağı için dizinden ameliyat olmak istedi. Kursun dördüncü gününde dizindeki ağrılardan kurtulmak için Lyon Hastanesi’ne giden futbolcu, buradaki taramalardan sonra doktorların da önerisiyle ameliyata karar verdi.

Koçluk kariyeri için, kendisine acı veren, futbol oynadığı zaman zarar gördüğü dizinin arkasındaki tendondan ameliyat olmak dışında bir çaresi yoktu. Operasyon öncesi sabah eşi Bernadette ile konuştu ve son sözleri “Her şey yolunda. Kendimi çok iyi hissediyorum” oldu. Ameliyat sırasında anestezinin hatalı uygulanması yüzünden 1982 yılında komaya girdi.

Adams’ın PSG’den de doktoru olan Pierre Huth, Lyon Hastanesi’ne dava açtı ve operasyonda hatalı olduğu saptanan doktorlar suçlu bulundu.

2007 yılında Adams ile ilgili son bilgileri paylaşan eşi, “Jean-Pierre hissediyor, koku alabiliyor, duyuyor hatta köpek havladığı zaman hareketleniyor fakat göremiyor” demişti.

Yazan: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler